A pajzsmirigy alulműködés mitol alakulhat ki?
És tényleg ha tetszik ha nem meghizol? Vagy csak ez arra igaz aki kövér és attól nem tud fogyni?
Én amúgy felek ettől a betegségtől...
Szerintetek hülyeség félnem ettől?
Az esetek igen kis hányadában (kb. 10%) valóban a jódhiány áll a háttérben.
A többi viszont autoimmun eredetű. - Ennek több kiváltó oka is lehet, pl. az ún. lyukas bél szindróma, vagy valamilyen fertőzés, baktérium, vírus (pl. Helicobacter pylory, Candida stb.), mérgező anyagok (pl. higany - amalgám tömésekben is ez van), rejtett fogproblémák (gócok) stb.
Szóval annyit tudsz tenni, hogy figyelsz az étkezésedre: minél kevesebb mesterséges kaja és cukor, ill. gluténtartalmú ételekből se vidd túlzásba a fogyasztást. Plusz rendszeresen jársz fogorvosi ellenőrzésre. Ha van amalgámtömésed, akkor lecserélteted - de csak olyan orvossal, aki profi ebben.
Szerintem nem kell félned ettől, meg más betegségektől sem, ne rontsd el a hangulatodat. Egyébként minden 10. embert érint, és a betegek 90%-a nő.
A hízás pedig valós, sajnos saját magamon tapasztaltam: egy év alatt kb. 10 kilót híztam változatlan étrend és életmód mellett. És pm-csoportokban nagyon sokan panaszkodnak erre, és nem is tudják leadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!