Pánikbetegség? Valaki volt már hasonló helyzetbe?
Én kb. 8 évvel ezelőtt éltem át az első pánikrohamomat, ami olyan meggyőzőre sikerült, hogy azt követően minden nap volt, akár többször is. Én is folyton aggódtam az egészségi állapotom miatt (szívem, tüdőm stb.), így folyamatosan orvosokhoz jártam, de sehol semmi. Az internetet persze végigböngésztem, és sajnos mindenbe belelovalltam magamat.
Volt agydaganatom, leukémiám, melanómám, szívritmuszavarom, asztmám, minden... (nehezen kaptam levegőt, folyton a pánikról olvasgattam, és minden tünetet produkáltam, amit csak olvastam). Az első orvos, aki kezelésbe vett, egy ideggyógyász volt, és nem is megfelelően lőtte be a gyógyszerezésemet, így nagyjából még 1-1.5 évig szenvedtem a pánikbetegséggel, mire végre pszichiáter szakorvos is látott, és véletlenül vagy direkt, de elsőre eltalálta, hogy mi használna erre.
Mivel amúgy egy stressz-indukált szorongásos kórkép, ami nekem van, így ez egy hosszabb nyugodt időszak után átalakult generalizált szorongássá (GAD), így onnantól egy ideig szorongásos rohamaim voltak, majd ismét egy nyugodtabb időszak után kihordtam egy középsúlyos depressziót is.
Mindkét esetben azt hittem, hogy végem, nem tudom, hogy melyik típusú roham volt a rosszabb, de pokoli időszakok voltak. Majd nyugtatót váltottunk, ami a rohamokkor jobban segített mint a korábbi, így észrevétlenül egyre jobban lettem. Már neg sem tudnám mondani, hogy mikor vagy hogyan múlott el a pánik és a szorongás, de úgy sejtem akkor, amikor megálltam foglalkozni velük.
A depi után, jelenleg 2,5 éve tünetmentes vagyok minden téren, persze vannak rosszabb időszakaim is (rossz hangulat, rossz érzések stb.), de megtanultam vele együttélni, és megtanultam "normálisan" stresszelni, ahogyan az egészséges emberek. Sok idő, teljes életmód- és szemléletváltás kellett, és persze segítségnek a gyógyszerek, de van kiút! :)
Jó egészséget kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!