Már kb. 6.os korom óta össze vissza alszom. Értsd.: Van amikor normálisan lefekszem 10-kor és felkelek hatkor, de egy fárasztó nap után lefekszem 10-kor és hatkor felkelek addig hogy lemásszak az emeletes ágyról és kikacsoljam az ébresztőt utána vagy kimegyek a kanapéra vagy vissza mászom. és utána teljesen elállítódik az egész bioritmusom.
Úgy szoktam helyre hozni, hogy sokkal tovább alszom és van amikor hajnal 3-kor kelek fel.
De ez teljesen tönkre teszi az életem, nem tudok iskolába járni, nem tudok elmenni megbeszélt helyekre.
Nagyon sokat hiányzok a suliból emiatt
Van olyan is, hogy egy hétig normálisan alszom de volt már olyan is hogy két hétig
Időzítsd az alvást egy bizonyos időszakra, mondjuk este 10től reggel 6ig. Próbáld meg betartani, hétvégén is. Egy idő után rá fog állni a szervezeted. 8 óra alvás elég lesz egy ennyi idős szervezetnek. Próbálj nem visszaaludni. Ha pedig este nem megy az elalvás, próbálj ki nyugtató hatású teákat, nekem segített :)
2018. febr. 21. 08:24
3/3 anonim válasza:
Én 22vagyok, és 13 éves korom óta van ilyesmim. De én teljesen össze vissza aludtam/alszok. Egyik nap ébren vagyok akár 20 órát is, másnap talán 10et. Van hogy délig alszok, van hogy hajnalba kelek. Az elalvással voltak problémáim. Régen akár kellet 3-4 óra is (amikor mlg nem voltak okos telefonok).. csak forgolódtam. Most fél-1óra. Minden este 'altató' zenét hallgatok. Ha elfelejtem bekapcsolni akkor egy darabig fekszek és észre veszem h b#zdki... miért nem álmosodok... jaaaa... :D itattak velem régen egy rakás teát. De nem használtak. Viszont a Teekannenak van egy sweet drems nevezetű keverék teája. Az nagyooon jó :D tényleg lezsibbaszt. Próbálj rendszert kialakítani. Talén neked beválik. Nálam lehetetlen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Adataid védelme fontos számunkra!
Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.