Mit tudok csinálni alvászavar ellen?
Figyelt kérdés
15 éves vagyok.
Már kb. 6.os korom óta össze vissza alszom. Értsd.: Van amikor normálisan lefekszem 10-kor és felkelek hatkor, de egy fárasztó nap után lefekszem 10-kor és hatkor felkelek addig hogy lemásszak az emeletes ágyról és kikacsoljam az ébresztőt utána vagy kimegyek a kanapéra vagy vissza mászom. és utána teljesen elállítódik az egész bioritmusom.
Úgy szoktam helyre hozni, hogy sokkal tovább alszom és van amikor hajnal 3-kor kelek fel.
De ez teljesen tönkre teszi az életem, nem tudok iskolába járni, nem tudok elmenni megbeszélt helyekre.
Nagyon sokat hiányzok a suliból emiatt
Van olyan is, hogy egy hétig normálisan alszom de volt már olyan is hogy két hétig
2018. febr. 19. 23:18
1/3 anonim válasza:
Sportolj, egyél lefekvés előtt és autogén tréning
2/3 anonim válasza:
Időzítsd az alvást egy bizonyos időszakra, mondjuk este 10től reggel 6ig. Próbáld meg betartani, hétvégén is. Egy idő után rá fog állni a szervezeted. 8 óra alvás elég lesz egy ennyi idős szervezetnek. Próbálj nem visszaaludni. Ha pedig este nem megy az elalvás, próbálj ki nyugtató hatású teákat, nekem segített :)
3/3 anonim válasza:
Én 22vagyok, és 13 éves korom óta van ilyesmim. De én teljesen össze vissza aludtam/alszok. Egyik nap ébren vagyok akár 20 órát is, másnap talán 10et. Van hogy délig alszok, van hogy hajnalba kelek. Az elalvással voltak problémáim. Régen akár kellet 3-4 óra is (amikor mlg nem voltak okos telefonok).. csak forgolódtam. Most fél-1óra. Minden este 'altató' zenét hallgatok. Ha elfelejtem bekapcsolni akkor egy darabig fekszek és észre veszem h b#zdki... miért nem álmosodok... jaaaa... :D itattak velem régen egy rakás teát. De nem használtak. Viszont a Teekannenak van egy sweet drems nevezetű keverék teája. Az nagyooon jó :D tényleg lezsibbaszt. Próbálj rendszert kialakítani. Talén neked beválik. Nálam lehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!