Elestem korizas kozben a jégen a térdemre es aztan alig birtam folállni es nem elol fáj hanem igy hátul mi történhetett ott ha nem is oda estem?
Ezen a területen inkább laikus vagyok mint szakértő, viszont mivel eddig nem írt seki megpróbálok segíteni.
Egy ilyen eleséskor, ütődéskor az érintett területen erek sérülhetnek (itt most kis erekre gondolok), ott véraláfutás keletkezik a belső térben. A térd összetett szerkezet, elég sok vér kiszivárghat az ízület belsejébe.
Mi a teendő?
Elősegíteni a véraláfutás felszívódását. A feketenadálytő krémen kívül más nem jut most eszembe. Én azt használom az ilyesmire. Vannak jó kenőcsök ezen kívül is. A patikában biztosan adnak tanácsot. Hideg (szobahőmérsékletű) vizes borogatást tenni rá, és fizikailag kímélni. Ne terheld sok járkálással. Lehet bioptron lámpázni is, akár naponta többször. Ha nincs benne ínszakadás akkor is eltarthat 2- 3 hétig. Ha elhanyagolod akkor be is gyulladhat az ízület. Ha nem múlik akkor feltétlen menj a traumatológiára. Szerencsétlen esetben megrepedhetett a térdkalácsod is. Meg szokták röntgenezni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!