Betegállományt ki jelenti be a munkahelyen van jelentősége? Beleköthetnek?
Az a szabály ha valaki betegség miatt nem tud jönni a lehető leghamarabb telefonon jelezni kell reggel. Ha valaki este betegszik meg nyilván nem tudja sehogy jelezni előbb csak reggel mert este már senki sincs benn a cégnél.
Meg is történt a dolog megbetegedtem görcs stb, ügyelet reggel sőt hajnalban és meghagytam az asszonynak hogy telefonáljon be. Meg is tette már 6.05kor telefonált.
Ne fogadták el, belekötöttek persze csak másnap utólag. Azzal az indokkal hogy nem én telefonáltam. Ez szó szerint igaz nem én telefonáltam hanem a feleségem.
Kérdés: nem tök mindegy ki közli telefonon hogy X melós beteg és ma nem jön? És ha az aszsony közli akkor mi van?
Nem akarják elfogadni az aznapi betegállományt hiába volt telefon hiába volt orvosi papír, és fizetetlen napra akarnak kiírni.
Le kell nyeljem ezt? Ebbe tényleg beleköthetnek hogy ki telefonál? És ha nekem négerszolgám van mert miért ne és azzal telefonáltatok?
Hogyne szólna aznapra.
Nem tehetik meg: megtették.
Már úgy van az a napom a bérszámfejtésen lejelentve hogy fizetetlen nap. Láttam.
" Rájuk borítanám az asztalt. "
Hát azt lehet csak akkor ha másnap nem kell többet bemenni ki bukott nagyobbat...
" Nincs ott senki,akinek panaszt tehetnél?"
káefté van a főnök és pont. ennyi.
"Munkaügyi bíróságnál is tehetsz névtelenül feljelentést."
LOL AZÉRT GONDOLKODNI IS KÉNE!
... először is bíróságnál FELjelentést nem lehet tenni max BEjelentést... nem mindegy, másrészt NÉVTELENÜL nem lehet.
De még ha lehetne is és erre mondom hogy gondolkodni kéne ,mi értelme lenne? A helyzetből adódik hogy a főnök azonnal tudná ki volt a bejelentő. A cég csal pistike ügyében majd jön egy vizsgálat pistike ügyében... vajon a cég nem jön 1 pillanat alatt rá ki volt a bejelentő....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!