Lehet autista a lányom?
Az unokám Asperger-autista és neki egész más tünetei vannak.
Vidd el a kivizsgálásra, és majd kiderül, mi a baj vele - habár szerintem csak lassabban fejlödik, kirívó dolgot nem írtál.
Autista vagyok. Nálam nem vették észre gyerekkoromban, anyukám szerint fizikailag normálisan fejlődtem, mint a többi gyerek, csak barátkozni nem nagyon tudtam, mikor közösségbe kerültem, mert a saját érdeklődési köreimen kívül semmi másra nem voltam nyitott (és ez a mai napig így van amúgy). Annyi fura dolog volt velem, hogy 2-3 évesen tudtam már olvasni és számolni sokkal magasabb szinten, mint más gyerekek, és a memóriám nagyon jó volt, első hallás után szó szerint vissza tudtam mondani hosszabb szövegeket is. Már sajnos ennyire nem jó, de még mindig sokkal jobb, mint másoknak a környezetemben. Nagyon zavar a zaj, annyira, hogy olyan hangok, amik másnak tök normálisak, nekem már túl hangosak és nem bírom őket, és a villogó fényeket se bírom, pl. vaku, sem az erős szagokat, pl. mikor bemegyek egy plázába és fújják mindenfelé a parfümmintákat az eladók.
Az autizmusnak kb. ilyen tünetei vannak, amiket fentebb leírtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!