Kivagyok száradva, napi 2,5l iszom minimum munden nap. Ma mégis fura diagnozist kaptam. Pedig azt hittem csak felfáztam. Valakinek bolt már hasonlo?
Figyelt kérdés
Tehát, reggel feltűnt, hogy a nyelvem olyan, mint aki egy hete nem ivott.. Mivel amugy is időpontom volt a háziorvosomnál gondoltam megmutatom. Azzal a panasszal érkeztem, hogy kellemetlen érzésem van pisilés után, előző napokban haspuffadás, alhasi görcs..hidegrázás, plusz állandoan pisilni kell. Mindegy, hogy közvetlenül wc utan, de ha iszom egy pohár vizet 5-10perc és pisilés.. Meg is vizsgálták a vizeletem és közölték, hogy dekoncentrált, azaz ki vagyok száradva, na akkor meséltem, hogy néztem is, hogy fura a nyelvem. De hova tűnik az a rengeteg folyadék ( csak csapvizet iszom vagy mentes ásványvizet) Azt válaszolták valòszínüleg valami fertőzésem van, és az miatt van ez. Tehát átmegy rajtam a víz? Nem tiszta a dolog és aggaszt is, hiába ittam azota már 4l víznék tartok a mai nap, csak pisilni járok, de a nyelvem tepedezett.. Valakinek van valami tippje, hogy ez mégis mi? Nem találok konkrét ilyen esetet a googleban sem.. 25 éves nő vagyok alacsony súllyal.2017. máj. 24. 01:27
1/4 anonim válasza:
"hogy dekoncentrált, azaz ki vagyok száradva,"
Dehidratált... feltételezem, ezt a viccet a telefon autocorrectje tette :)
Menj vissza, és kérj labort. Sok oka lehet, nem vagyok orvos, de a cukorbetegség jellegzetes tünete. Mindeképpen kérj labor vizsgálatot.
2/4 anonim válasza:
A hasmenés szintén cukorbetegség is lehet.
Én erre tipplelek, ha régi a probléma, ha friss, akkor simán lehet egy fertőzés.
Egy nap után főleg.
Ha hetek ztán sem múlik el, akkor menj vissza és kérj labort. Valszeg csak csak egy fertőzés.
3/4 anonim válasza:
A leírt tünetek alapján itt egy komoly kivizsgálás kellene: belgyógyászat, urológia, nőgyógyászat, laborvizsgálatokkal kiegészítve. Pontosan kellene mérni és írásban rögzíteni a naponta elfogyasztott folyadék mennyiségét, tudni kellene, hogy nincs-e fokozott izzadással párolgással járó fokozott folyadékvesztés. Végső soron a dolgok hátterében még fokozott folyadékfelvétellel járó hormonális ok is állhat.
4/4 A kérdező kommentje:
Mint látszik több szòt elírtam, nem igazan éreztem a toppn magam, ugyh gyorsan bepötyögtem:D Beazedem az antibiotikumot, majd vissza kell mennem vizelet laborvizsgálattal együtt. Csak azt nem értem akkor hogy gàtoljam meg a kiszáradást.. Bár abban bízok a gyogyszer segít.. Cukorbetségre van hajlamom, de nem említette a doktornő, pedig elég alapos mindent száz helyen kivizsgáltat rendszerint. Most meg siman csak igyak többet, hát de a nyit ittam eddig is. Köszönöm a válaszokat!:)
2017. máj. 24. 11:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!