Cukorbetegség esetén milyen édesitőszert használhatok?
Kezdődő cukorbetegségem van. Nincs még tapasztalatom a témában. Az orvos egyenlőre azt javasolta, hogy tartózkodjak a kenyér és a cukor fogyasztásától.
Nem szeretnék valami szervezetre ártalmas dolgot szedni de azért jó volna egy cukormentes édesség is.
Utolsó, ezt komolyan nem hiszem el.
Leírom neked 3-szor (!!), hogy neten fellelhető SOKKAL olcsóbban, mint ahogy téged átvernek, erre te háromszor írod le, hogy te ezt nem éred és tuti nem annyi, és tuti, hogy sehol ... Holott a GOOGLE egyszerű használatával, egyetlen kattintással ellenőrizhető lenne ...
Akkor lekottázom még alaposabban, csak neked, jó?
Az internetpatikán egy kiló jelenleg 1490 ft, de amikor legutóbb vettem, akkor 1300 ft volt KILÓJA.
Azt hogyan nem érted, hogy a boltokban annyi amit írtam?!
Egyértelműen annyiért vettem a boltban bárhol.
Azt írtam, hogy azt nem tudom, hogy a neten hol árulják olcsóbban, nem azt, hogy nem hiszem el.
Így már világos?
Kicsit nehéz felfogású vagy, hogy mindent félreértesz és félre magyarázol. :)
Én 12 éve vagyok cukorbeteg. És szerintem edd azt amit eddig szoktál. Értem én ezt a kenyérre, vagy bármi másra. Interneten nézz utánna, hogy mibe mennyi szénhidrát van. És ezt sajnos számolgatni is kell, mert egy egy étkezésnél egy adott ch (szénhidrát) mennyiséget meg kell enni. Ezt csak akkor kell, ha 1-es tipusu, inzulimos cukorbetegséged van, mert a ch mennyisegehez kell adagolni az inzulint. Édesítőként használhatod azokat a kis édesítő tablettákat, amit kávéba szokás tenni. Azt teheted teába is meg italokba. A cukor helyettesítésére lehet kapni fruktózt, másnéven gyümölcs cukrot. Azt fel tudod használni. Nem kell megvonnod magadtól az édességeket, csak találnod kell olyanokat, amit cukor nlékül készültek. És nem kell ezektől a cukor nélküli dolgoktól félni, mert ezeket is ugyanúgy édesek, és finomak.
16/L
Viszont ez csak az egyes tip. cukorbetegeknek jó így, mert ahhoz mérikaz inzulint.
Aki kettes típusú, ott csak barna rozs kenyeret vagy teljes kiőrlésű, legalább 50% rost tartalmú durumbúza kenyeret érdemes enni, ami lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz.
Édesítőnél a tablettának többnyire kesernyés szaharinos mellékíze van, de az édesítő csepp ami szaharintól mentes, azzal még főzni is lehet és teljesen természetes az íze.
A lényeg a II-es cukorbetegnél, hogy egygyszerre annyi lassú felszívódású szénhidrátot egyen meg, ami lebomlik másfél-kettő óra alatt. Legalább 7 alá le kell menjen vagy inkább 6 környékére ha el lehet érni, vagy lejjebb.
Azután megint ugyanígy lehet enni.
A gyümölcscukrot ha lehet kerülöm, legfeljebb van a finom diétás nápolyi, ami azzal van édesítve, abból egy keveset szoktam enni de ritkán és nem sokat, mert az is emeli a cukrot mint a xillit. Nálam az is durván felvitte.
Az egyes diab.-nál ez nem olyan gond, mert az inzulinnal lehet kicsit kompenzálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!