Voltam ortopédián, mert már olyan szinten recseg,ropog,nyikorog a térdem, hogy már nem bírtam és azt mondtam inkább elmegyek pedig rühellem az orvosokat.
Koromhoz képest(16)elég sok probléma van az egészségemmel...
Az orvos Dona porcerősítőt írt ki, és olyan hasznos tanácsokkal áldott meg amin nem tudok eligazodni. Pl pihentessem a lában, de sokat sétáljak. Vagy lépcsőzzek és biciklizzek sokat, de ne eröltessem a térdem. Szóval most nem nagyon tudom eldönteni,hogy mit is kellene tegyek a gyógyszer szedése mellett. Nem sportolok semmit, valószínűleg örökletesek a betegségeim.
Vannak ilyen bevett, megfoghatatlan diagnózisok, amelyeket legjobb elfelejteni. Óvatos, de viszonylag sok mozgás azért kell, mert az izületi folyadék csak akkor termelődik. Érthető módon ez a mozgás ne 100 kilós súly kilökését jelentse, mert az terheli a térdet. Sétálj, gyalogolj, túrázz. Személy szerint biztos vagyok abban, hogy kívülről semmiféle anyaggal nem lehet új porc képződését elősegíteni.
2017. ápr. 13. 20:45
2/6 A kérdező kommentje:
Csak az a baj, hogy ha sokat sétálok, lépcsőzök vagy guggolok(tesi óra) akkor iszonyatosan fáj, mintha satuval szorítanák.
2017. ápr. 13. 21:01
3/6 anonim válasza:
A lányomnak is Dona-t írtak fel, de jobban bevált neki a Glükozamin Kondroitin MSM tabletta (neki porcelhalás van a térdében)
A ne eröltesd-en azt értette, hogy nem ajánlott a futás, az ugrás, túl sok, megeröltető gyaloglás (nem séta!) A magassarkú huzamosabb viselése, túlsúly is kerülendő.
A séta, lépcsőzés, biciklizés, úszás viszont ajánlott. A cipőkben is jó "energia elnyelő" a talpa, vagy olyan talpbetétet teszel bele.
Ha figyelsz a fentiekre és szeded a gyógyszert, javulni fog a térded.
2017. ápr. 13. 22:22
4/6 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm szépen!
2017. ápr. 13. 23:17
5/6 szamo77db válasza:
Én is kínlódok a porckopással a térdemben. Jártam fizikoterápiás kezelésekre, szedtem Condrosulf tablettát, fájdalom ellen Aflamin 100 mg tablettát. Nekem is mondták a sok mozgást, de csak sétát, mert futás közben megerőltetődik a térd. Mert van egy fázis futás közben, amikor mindkét lábunk a föld felett van és az elöl lévő lábra zuhan a teljes testsúly. Főleg a térdre. Tehát csak séta.
2017. ápr. 14. 10:20
6/6 Réti Antal válasza:
A mozgás fontos, de mértékletesen.Ami nekem bevált az az Artroflex Plus.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!