A lányom 14 éves,6,78 a TSH-ja. Meg kell kezdeni a gyógyszeres kezelését?
Keress egy jó endokrinológust neki, és ha az orvos azt mondja, akkor IGEN.
34 vagyok, és a 3-as (2,89) tsh-ra azt mondta az orvos, hogy maximum egy 60évesnek jó érték ez, hiában van ref.értéken belül.
Először kell egy pajzsmirigy UH és utána endokrinológus (állami ellátnál hosszú a várólista sajnos, nekem majdnem 1 év lett volna, a magán orvos 4hónap alatt rendbetett). Ő csináltat még egy vérvételt.
Alulműködése van, hormonális változások (pubertáskor kezdete, vége után, nekem a vége után lett 20 évesen, 9,6os TSH-val derült ki, benne vagyok a témában) környékén könnyebben alakul ki.
Normális orvos leviszi, mert még a referencia értéken belül sem jó (az gyerekektől idősekig mindenkire van, a szakorvos tudja hogy a kornak megfelelően mennyinek kell lennie), 2körül kell lennie amúgy. Különben eltelik 2hónap vagy 2 év és csúnyán leromolhat: hirtelen 10+ kg hízás és ez folyamatosan ingadozik majd, fáradt lesz borzasztóan (12-14órás alvás után is), hajhullás, folyamatos hideg kéz-láb, szívritmuszavar, csontritkulás idő előtt.
Egyébként ettől a gyógyszeres kezeléstől nem kell félni, anyukám is félt, de amit adnak az tökéletesen megegyezik azzal amit a mi szervezetünk nem termel meg. Reggel kell éhgyomorra vízzel bevenni és fél óráig nem lehet enni (inni csak vizet lehet) egyébként semmi másban nem befolyásoló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!