Magas prolaktin szintje kinek volt, mennyi és hogyan kezelték? Mindig agydaganat áll a háttérben?
Nekem effektíve sose volt magas Max akkor ha a gyógyszer elfogyott vagy máshogy kellett adagolnom amig eljutottam feliratni stb, de akkor se kirívóan. Ennek ellenére jött a tej a mellemből. Ez se volt vészes csak nyomásra pár csepp.
Egyébként az első mr volt megosztó, de többen mondták hogy negativ, de volt 2 doki akiben felmerült az adenoma lehetősége, de további 2 mr után már azt se írták le.
Én a fogamzásgátlóra tippelek hogy az okozta ezt, mert szedtem már 8 hónapja mikor ezt észrevettem. Persze mindenki más szerint meg semmi köze a kettőnek egymáshoz.
Egyik barátnőmnek is magas(neki tényleg, de pontosan nem tudom mennyire), és neki a ciklusát komolyan osszezavarja, mert szinte soha nem pontos meg nagyon hosszúak is neki. Fél egy kicsit az orvosoktól szerintem és nem is hajlandó kivizsgaltatni magát.
Volt is meg van is vagy tíz éve. Napi fél Bromochriptint kell szednem, az szinten tartja.
Annak idején a vérvétel eredménye után elküldtek MRI-re, akkor nem tudták megállapítani, van-e ott valami vagy nincs. Szedtem nagyobb adagban a gyógyszert, rá fél évre újra MRI, akkor már határozottan nem találtak semmit. De mikor abbahagytam a gyógyszert, az a fránya prolaktin megint felugrott, menzesz újra elmaradt, így nem hagyhattam abba.
31/N
Nekem pajzsmirigy-alulműködés okozta. Kaptam rá Letroxot és a prolaktinom is normális lett. Más kérdés, hogy 4 év kellett, mire erre rájöttek az orvosaim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!