Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Volt már valakinek Raynaud-syn...

Volt már valakinek Raynaud-syndroma-ja?

Figyelt kérdés
Ha igen, milyen kezelést kapott rá? Egyáltalán muszáj ezzel orvoshoz menni? / a netről szedtem le a diagnózist/ Igaz egyre gyakrabban jelentkezik a kézfej 3 ujjának a fehéredése, utána lilásodása, de ha lehet, nem mennék orvoshoz. Köszönöm ha írsz!
2017. febr. 15. 15:53
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
szerintem menj dokihoz. Én ezzel a gyanúval kerültem orvoshoz, kiderült hogy teljesen más, komolyabb bajom van. Az öndiagnosztizálás veszélyes dolog.
2017. febr. 15. 16:01
 2/5 anonim ***** válasza:
7%

Persze, hogy volt már, ha egyszer neve is van.

Ha meg nem akarsz orvoshoz menni, akkor minek kérdezősködsz? Akkor vagy szard le az egészségedet teljesen, vagy egyáltalán ne, de akkor menj el orvoshoz is, ha valami kínod van. Főleg ha csak te diagnosztizálgatod magadat...

2017. febr. 15. 16:12
 3/5 Arnold901005 ***** válasza:
100%

Nekem van. Értágító infúziót kapok 3 havonta, meg tablettában is kapok gyógyszereket, igaz, nálam nem csak ez a szindróma a baj, viszont ehhez kapcsolódik.

Menj dokihoz, mert komoly következményei lehetnek ennek a betegségnek! Ha nem kezelteted, akkor károsodnak a szövetek idővel a vérellátás zavara miatt és ha teljesen leáll a keringés, elveszítheted az ujjaidat, vagy ha a szindróma azon fajtájában szenvedsz, ami mellé autoimmun betegség is kapcsolódik (nekem ilyen van), akkor mégnagyobb lesz a baj, mert az tönkreteszi a testedet. Ha elmész dokihoz (előbb házihoz, ő elküld immunológiára, meg érsebészetre) akkor kiderül, hogy van-e immunbetegség is, vagy "csak" ez a szindróma.

A lényeg, hogy kezeltetni kell!

2017. márc. 4. 01:14
 4/5 A kérdező kommentje:
Kedves Arnold! Mint írtam, júniusra kaptam időpontot. Minden követ megmozgatva, jó kis pénzösszeggel a borítékban sikerült egy szakorvoshoz bejutnom. Az egész vizsgálat annyiból állt, hogy megmérte két karon, két lábon, van-e érszűkületem. Nem volt... Előtte közölte, hogy ez a betegség lehet reuma, idegrendszer, vese, máj működés probléma miatt. Az ujjaimat meg sem nézte, pedig jól látható a körmön is az elváltozás. Azt mondta ez nem életveszélyes, ezzel nincs mit kezdeni. De írt fel gyógyszert ami nem épp erre való, de próba szerencse. Ha lenne mellékhatása, akkor azonnal hagyjam abba a szedését. Utána néztem a neten, eszemben sem volt elkezdeni a szedését. Még nem voltam vissza a háziorvoshoz, /ja, ő utalt be az angiológiára/ nem tudom mit fog mondani. Egy biztos, vizenyősek az ujjaim, és most már csak úgy, bármikor fehér foltok jelennek meg rajta. Családomban 2 autoimmun beteg van, sőt a pajzsmirigy gondozóban kiadott ambuláns lapomon is szerepel ez a szó. A kutya nem foglalkozik vele, hogy ezt ki kellene nyomozni. Megírnád nekem privátba hogy nálad miben jelentkezik ez a autoimmun eltérés. Ráadásul félek minden betegségtől, új gyógyszertől, /mert hogy nem tudom mi lehet/ úgy hogy most hiába szedem a dilibogyókat, nem ér semmit. Köszönöm válaszodat, igazán hasznos volt számomra. Legalább lesz mit a háziorvosomnak mondani, hogy mitől félek, hogy esetleg hova küldjön tovább. Bár amilyen lelkiismeretes, meg amennyire ismer, lehet tovább küld majd. Olvastam erről a betegségről, és ennek kivizsgálásáról, ezért lepődtem meg a "nagyvonalú" vizsgálattól, ami nesze semmi, fogd meg jól!
2017. márc. 5. 17:47
 5/5 Arnold901005 ***** válasza:

Szia!

Te jó ég... Sajnálom, hogy ilyen hanyag volt a doki! Az enyém is egyébként, emiatt váltottam. Nem nagyon veszik komolyan. Pedig amiket leírsz, nem úgy tűnik, mintha lehetne tippelgetni és húzni az időt. Remélem a háziorvosod tovább küld! Igen, írni fogok Neked privátban még ma, amint lesz megint időm ideülni.

2017. márc. 5. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!