Volt már valakinek Raynaud-syndroma-ja?
Persze, hogy volt már, ha egyszer neve is van.
Ha meg nem akarsz orvoshoz menni, akkor minek kérdezősködsz? Akkor vagy szard le az egészségedet teljesen, vagy egyáltalán ne, de akkor menj el orvoshoz is, ha valami kínod van. Főleg ha csak te diagnosztizálgatod magadat...
Nekem van. Értágító infúziót kapok 3 havonta, meg tablettában is kapok gyógyszereket, igaz, nálam nem csak ez a szindróma a baj, viszont ehhez kapcsolódik.
Menj dokihoz, mert komoly következményei lehetnek ennek a betegségnek! Ha nem kezelteted, akkor károsodnak a szövetek idővel a vérellátás zavara miatt és ha teljesen leáll a keringés, elveszítheted az ujjaidat, vagy ha a szindróma azon fajtájában szenvedsz, ami mellé autoimmun betegség is kapcsolódik (nekem ilyen van), akkor mégnagyobb lesz a baj, mert az tönkreteszi a testedet. Ha elmész dokihoz (előbb házihoz, ő elküld immunológiára, meg érsebészetre) akkor kiderül, hogy van-e immunbetegség is, vagy "csak" ez a szindróma.
A lényeg, hogy kezeltetni kell!
Szia!
Te jó ég... Sajnálom, hogy ilyen hanyag volt a doki! Az enyém is egyébként, emiatt váltottam. Nem nagyon veszik komolyan. Pedig amiket leírsz, nem úgy tűnik, mintha lehetne tippelgetni és húzni az időt. Remélem a háziorvosod tovább küld! Igen, írni fogok Neked privátban még ma, amint lesz megint időm ideülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!