3 napja fáj a hátam jobb oldalt és elől, a hasamnál is. Az orvos átvizsgálta a vesém, de nem látott a monitoron semmi vesekövet. Mi lehet a probléma?
3 napja fáj a hátam jobb alsó része, elül is és az oldalam is de csakis jobb oldalt.
A vizeletem is megsötétedett, a szám is mindig száraz és cserepes.
Lehet, hogy a herém csavarodott el? Ezt mondta és, hogy lehet, hogy meg kell azt is vizsgálja.
Hallottam ilyesféle problémáról. Lehet erről szó? Nagyon fiatal vagyok, számszerint nem írom le, de 14-től 18 évig.
Egyik ismerősömnek is kikellett operálni az egyik golyóját, így én is félek.
A fájdalom egy fél 600mg-os tabletta után enyhül, néha nem is érzem.
Értem. Remélem nincs herecsavarodásom... alapból is félek az operációktól, beavatkozásoktól, a vértől és a tűktől...
A korházban a sürgősségin egyből vesekövet mondtak, de amikor megnézték nem találtak semmit másnap.
Hát, csináltass ilyen üledékvizsgálatot vizeletből-lehetőleg hajnaliból!- vigyél pisit a CentrumLab pl. 450 Ft-ért vizsgálja be időpont nélkül pl. a MammutII.-ben a 4.en /+ 1000 kb. az adminisztratív költség/..számtalan helyen lehet nem kell hozzá beutaló, semmi, csak odamész, kevesen vannak és emilen küldik az eredményt én vérszegény vagyok folyton nézetem.:)
Ki fog derülni hogy vesés vagy-e. De próbálj meg sokat inni és a kakaót-tejet felejtsd el kicsit ha pl. calcium-oxalátos köved van de az úgyis kiderül. Te még fiatal vagy ilyenekhez bár nekem is akkor kezdődött de amióta iszom-már vizet- semmi bajom!! Ez a heredolog inkább a combba szokott kisugározni páromnak sérve volt..
A 8-as jól megírta.
Én is két dologra gyanakszom:
1. Vesekő/homok. Ha kicsi a vesekő, akkor nem látja az ultrahang. Nem írtad le, hogy fél 600mg-os MITŐL lettél jobban. A gyógyszertárban is lehet venni vizelet tesztcsíkot (Gabriel vizeletteszt), ami kimutatja a vizeletben lévő vért. Igyál sok vizet (az szinte minden veseproblémára jó), és gyalogolj, vagy kocogj.
Nekem vesekövem volt (kb. 1 centis), ESWL-el megzúzták, és kipisiltem.
2.) Porckorongsérv; ennek ellentmond a vizelet sötét színe, de ez is kisugárzódhat a vesékbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!