Az év végén derült ki, hogy Sclerosis Multiplex betegségben szenvedek. Másnak is van itt ilyen? 17L
Az év végén tudtam, hogy beteg vagyok és ez nem csak egy megfázás. Sclerosis Multiplex-em van.Korombelieknek még azért is örülnék, hogy tudjam milyen "nehéz" kezdetben betartani a szabályokat. Van itt olyan akinek szintén ilyen betegsége van? Nálatok mikor diagnosztizálták?
17L
Előző vagyok, még egy gondolatot írok.
Manapság a neurológusok minden kiderítetlen hátterű neurológiai problémára rámondják, hogy szklerózis.
Ha van ennél pontosabb indok ami biztosabban igazolja az SM betegséget (MRI képek ÉS pozitív agyvízlelet), akkor így lehet - ha viszont ezek nem lettek mind vizsgálva vagy negatívak, akkor jó esély lehet rá, hogy mágse SM-ed van.
Túl fiatal vagy 17 évesen az SM-hez bár vannak 10 éves SM-esek is úgyhogy ne aggódj.
Nekem férfiként anno sorozásnál nem akarták elhinni, hogy huszonkevés évesen SM-em van. Ma már elhinnék.
Szia!
Én is 17 évesen kezdtem...most leszek 23.
Baromi nehéz nem csak a kezdetben betartani hanem sajnos végig, hiszen mi fiatalok vagyunk és pontosan ugyanarra vágyunk mint az átlagos fiatalok! Nekem pl most az egyik SM gyógyszertől kihullott a hajam 75%-a. gondolhatod, 22 éves nőként hogy éltem meg.
18 évesen diagnosztizáltak egyébként.
Ha van kedved nyugodtan írj :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!