Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Az év végén derült ki, hogy...

Az év végén derült ki, hogy Sclerosis Multiplex betegségben szenvedek. Másnak is van itt ilyen? 17L

Figyelt kérdés

Az év végén tudtam, hogy beteg vagyok és ez nem csak egy megfázás. Sclerosis Multiplex-em van.Korombelieknek még azért is örülnék, hogy tudjam milyen "nehéz" kezdetben betartani a szabályokat. Van itt olyan akinek szintén ilyen betegsége van? Nálatok mikor diagnosztizálták?

17L

2017. jan. 9. 22:06
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok, még egy gondolatot írok.

Manapság a neurológusok minden kiderítetlen hátterű neurológiai problémára rámondják, hogy szklerózis.

Ha van ennél pontosabb indok ami biztosabban igazolja az SM betegséget (MRI képek ÉS pozitív agyvízlelet), akkor így lehet - ha viszont ezek nem lettek mind vizsgálva vagy negatívak, akkor jó esély lehet rá, hogy mágse SM-ed van.

Túl fiatal vagy 17 évesen az SM-hez bár vannak 10 éves SM-esek is úgyhogy ne aggódj.

Nekem férfiként anno sorozásnál nem akarták elhinni, hogy huszonkevés évesen SM-em van. Ma már elhinnék.

2017. febr. 18. 20:48
 12/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is 17 évesen kezdtem...most leszek 23.

Baromi nehéz nem csak a kezdetben betartani hanem sajnos végig, hiszen mi fiatalok vagyunk és pontosan ugyanarra vágyunk mint az átlagos fiatalok! Nekem pl most az egyik SM gyógyszertől kihullott a hajam 75%-a. gondolhatod, 22 éves nőként hogy éltem meg.

18 évesen diagnosztizáltak egyébként.

Ha van kedved nyugodtan írj :)

2018. máj. 12. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!