Szklerózis multiplex betegségre adott immunmoduláns szerek mennyire veszélyesek a szervezet rák elleni védekezésében?
Kaptam interferont 5 évvel ezelőtt, rosszul is lettem tőle. Elvileg szklerózis a betegségem, de az interferon nekem inkább ártott, ezért sem egyértelmű a diagnózis. Ez az egész helyzet elég bonyolult orvosi szempontból, végül azt mondták progresszív a betegségem nem pedig remittáló. Azóta nem is kapok kezelést, de nem is romlottam tovább.
Ha keresgélsz a neten találhatsz cikket arról, hogy akinek szklerózis multiplexe van kevesebb eséllyel lesz rákos.
Az SM-esek kisebb eséllyel lesznek rákosak, az immunmoduláns szerek viszont visszamozdítják az esélyeket az átlagpopuláció szintjére.
A napokban olvastam SM-es betegtanácsadó portálon a témáról.
Ott azt írják az interferonokról, hogy sajnos a szervezet rák elleni védekező képességét is korlátozzák és csökkentik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!