Lehet kérni az orvostól székletvizsgálatot? Meg kell indokolni?
Igazából a magam megnyugtatására kérném. Olvastam, hogy rossz közérzet, ingerültség, alvási zavarok, kimerültség gyanút kelthet a féregfertőzésre. Csak ezek miatt kérném. Kérhetem? Vagy szerintetek ezek nem adnak okot rá, hogy aggódjam emiatt? Nem ettem mosatlan dolgokat, szóval elvileg nem lehet.
Kérjem? Mit gondoltok?
Háziorvos rendelhet el ilyen vizsgálatot, de vannak bizonyos mikrobiológiai vizsgálatok amikért fizetni kell.
Lehet ez is közéjük tartozik. Majd a doki megmondja
"rossz közérzet, ingerültség, alvási zavarok, kimerültség"
Ezeket a tüneteket gyakorlatilag BÁRMI okozhatja, és a féregfertőzés a legvalószínűtlenebb.
Kb. minden 5. ember ilyen tünetekkel rendelkezik Magyarországon. Nekem is szokott rossz lenni a közérzetem, én sem tudok sokszor aludni, ki vagy merülve. Nemes egyszerűséggel dolgozom, egy csomó munkám van, állandóan le vagyok terhelve, aztán hazajövök, még itthon is házimunka, család, gyerek.
És nem, nem fertőzésem van, csak szimplán el vagyok fáradva és ki vagyok merülve.
Valószínűbb, hogy a tüneteidet stressz okozza, munkahelyi, vagy családi problémák, vagy éppen vitaminhiányod van.
Ha bélférged lenne, akkor más tüneteid is lennének, ami az emésztéssel, széklettel összefüggésben lenne. És ha olyan tüneteid lennének, akkor rendelne el a háziorvos ilyen jellegű vizsgálatot. Mert bár bizonyos vizsgálatot a TB finanszíroz, de az is pénzbe kerül és indokolatlanul nem fognak neked vizsgálatokat csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!