Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Alkoholista lennék?

Alkoholista lennék?

Figyelt kérdés

kb. januárban kezdődött ez egész. Azelőtt sem vetettem meg az alkoholt, ezért érthető volt, hogy nem akartam, hogy a szilveszterről maradt piák kárbamenjenek.

Szép lassan iszogattam őket, ezek ótvar szar borok, illetve pezsgők votlak, tehát kisérőnek kellett mellé még egy kis sör.

Miután kifogytam, azon volotam, hogy húde meginnék valamit. Ott kezdődött el a sunyiba pálinkázás (a pálinkát mindig is nagyon szerettem), ez márs kb ott tart, hogy naponta megiszok 2 sört, vagy egy pár feles töményet. Ha nem iszok akkor sincsen nagy baj, egyszerűen nagyon rossz mind a kedvem, mind a közérzetem és a suliban se nagyon tudok figyelni, de egy napi adag után teljesen jól vagyok.

Annyit még ilik tudni rólam, hogy bírom a piát, tehát a napi mennyiségem kb. meg sem érződik, teljesen tiszta vagyok.

2016. nov. 3. 12:40
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:

29-es, gondolom nagyon jó életed lehet, ha itt flesselgetve szidsz és hazugságokat állítasz másokról. Ennyi örömöd legyen az életben, egy kicsivel sem több.

30-as, nem, nem járok elvonóra, de szerencsére amióta felfedeztem rég abbahagyott hobbim, azóta javult a helyzet. Most megpróbálom még a tanulást is besűríteni mellé, és elkezdem az adag csökkentését.

2017. jan. 2. 19:22
 32/35 anonim ***** válasza:
"elkezdem az adag csökkentését" - ez az, ami sajnos nem fog működni. Tapasztalat. A nemiváshoz csak elhatározás kell. A keveset iváshoz folyamatos önkontroll, és az akaraterőd egy idő után kimerül.
2017. jan. 5. 17:16
 33/35 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy az ilyen emberek miatt tart ott az ország, ahol. Még csak 16 éves, de már vedel, alkoholista, az alkohol függője. Na ez a szégyen, nem a magyarországi bérezés.. :( Lassan a suli is abbamarad majd az alkohol miatt, továbbtanulást felesleges tervezni így. Egy élet ment tönkre ilyen fiatalon, és ismét pusztít az alkohol. Beszüntetném a forgalmazását is, ennek is, meg a dohánynak is.
2017. jan. 7. 10:06
 34/35 anonim ***** válasza:
Gondolom sportolásra még csak nem is gondoltál kérdezőkém. Egészséges életről meg álmodni sem mersz, igaz? Kár. Kicsinálod magadat.
2017. jan. 7. 10:10
 35/35 anonim ***** válasza:
"Még csak 16 éves, de már vedel, alkoholista, az alkohol függője. Na ez a szégyen, nem a magyarországi bérezés..." - nem, a szégyen az, hogy az alkoholizmust csak megbélyegezni és elítélni tudjuk, de se rehabilitációs, se prevenciós rendszer nincs rá kiépítve. Az lenne a MINIMUM, hogy a piásüvegeken is legyen egy zöld szám meg egy weboldal, mint a cigisdobozon, hogy hova fordulhatsz, ha problémád van. Sok piás még az AA-ról sem hallott soha, vagy legfeljebb amerikai filmben látta, és fogalma sincs, hogy ez világméretű mozgalom és nálunk is vannak csoportok.
2017. jan. 7. 17:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!