Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Lehet-e felváltva pajzsmirigy...

Lehet-e felváltva pajzsmirigy alul és túl működés, majd megint alul működés?

Figyelt kérdés
Alul és túlműködés tüneteit tapasztalom. Nem csak úgy magamtól, hanem néhány havonta járok vérvételre is. Viszont azok az értékek határon belül vannak épp vérvételkor, de van mikor az alsó határhoz van közel, és van amikor a felsőhöz. És két vérvétel között eltelik pár hónap.

2016. okt. 17. 16:47
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Előzőnek: sajnos a hormonrendszer nem ilyen egyszerű, hogy adott egy határérték, és ha pont beleesünk, nincs tünetünk. Ahogy sikerült beállítani a gyógyszert, a súlyfelesleg is lement, ami megjegyzem, szigorú diéta és sport mellett kúszott fel, tehát már csak a kalóriadeficit miatt is lehetetlen lett volna a hízás. Több orvosnál is jártam már, mindegyik azt mondta, hogy a TSH enyhe emelkedése gyakran súlyosabb tünetekkel jár, mintha vészesen magas lenne. Ettől függetlenül szuper, hogy te megúsztad durva tünetek nélkül, de sajnos van, aki nem ilyen szerencsés, ettől ez még nem hipochondria.
2016. okt. 21. 23:21
 12/14 anonim ***** válasza:
11 oké, elhiszem hogy nálad így volt, minden szervezet más, én is több endokrinológusnál jártam és egyáltalán nem ezt mondták, nekem most 3-4 a tsh-m, nem okoz tünetet és 3 endokrinológus szerint nem is okozhat, lehet, h hülye dokik, nem tudom.
2016. okt. 22. 16:47
 13/14 A kérdező kommentje:
Utolsó... vajon miért mentél több endokrinológushoz? Az elsőnek nem hittél? De te megkérdőjelezheted más állítását, amit orvostól kapott. Itt nem tünetekről van csak szó, hanem tényekről. Ahol 500 feletti az ATPO, az nem hipohonder, és nem csak úgy érzi hogy az magas érték. Egyébként is, ha értelmeznéd a kérdésemet, az áll benne, hogy LEHET-E. Akkor a te értelmezésedben ezek szerint nem. Köszi. Endokrinológia már írt fel tiroxint, de nem szedtem. És nem magamtól találtam ki.
2016. okt. 23. 04:40
 14/14 anonim ***** válasza:
Ja, ha csak a kérdésedet nézem (és nem a többit, amit hozzáírtál) akkor igen, természetesen LEHET, pl. Hashimoto-nál. Mondták neked, hogy az van? Mert erre azért még a leghülyébb endokrinológus is rájön. Igen, több dokinál voltam, ennek köszönhetem, hogy nem kaptam meg az izotópos kezelést és van pajzsmirigyem, mert az első simán szétbombázta volna, majdnem meg is csinálták, szóval mákom volt, hogy nem lehetett megcsinálni, mert belementem volna. 2 év alatt napi 4 szemről félre sikerült csökkenteni az adagomat! Minden egyéb gyógymód nélkül, valamiért elkezdett megszűnni a túlműködés. Van, hogy kell másik doki. De mindenképpen keresned kell egyet, akivel együtt tudsz működni.
2016. okt. 23. 17:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!