Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Inzulinrezisztenciás vagyok...

Inzulinrezisztenciás vagyok vajon? Az orvosom nem igazán bőbeszédű, úgyhogy évek óta nem tudom, hogy most akkor mi van?!

Figyelt kérdés

Az orvosom nem nagyon magyarázta meg a leletemet, és egy évekkel korábbi meddőségi kivizsgáláson azt mondták, hogy IR-em van. Aztán másvalaki is megnézte az eredményt, az azt mondta, hogy nincs IR-em. A mostani eredményemről szintén nem tudok semmit.

Alább írom az eredményeket, hátha valaki tud segíteni, amit nagyon megköszönnék.

0,60,120 percnél vettek vért tőlem.

Eredmények:

Glukóz:

Éhgyomri: 5,1 mmol/l

60 perc: 7,3 mmol/l

120 perc: 5,8 mmol/l

A leleten ki van húzva a referencia érték, tehát nincs beírva, így sajnos azt sem tudom, hogy mennyinek kéne lennie.

Inzulin:

Éhgyomri: 10,6

60 perc: 133,7

120 perc: 54,5

Homa index: 2,4

Inzulin-terhelési index 5,2

Na, ha ezen valaki kiigazodik, az nagyon okos a témában. Tudnátok segíteni? Előre is nagyon köszönöm.

2016. aug. 31. 12:27
 1/4 anonim ***** válasza:

Ez inzulin rezisztencia.

Érdemes lenne diétázni, esetleg metformint szedni.

[link]

2016. aug. 31. 23:02
 2/4 anonim válasza:
Szia, engem ezekhez kísértetiesen hasonló eredményekkel inzulinrezisztenciásként diagnosztizáltak. A 60 perces inzulin értéked neked is elég magas (mondjuk nekem a 0 perces is magas volt), szerintem gyógyszert kellene kapnod rá. Főleg ha jól értelmezem meddőséggel kapcsoltban került sor a vizsgálatra. Keress egy jó endokrinológust aki elindít a helyes úton: 160 g szénhidrát diéta, sport, gyógyszer. Nem tartom kizártnak, hogy emiatt nem sikerül a baba...
2016. szept. 1. 11:58
 3/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszotokat. Kedves utolsóként válaszoló, igen, könnyen lehet, hogy ez okozza a meddőséget is. Sajnos nem nagyon veszik a meddőségin ezek szerint komolyan ezt a problémát. Nekem Inofolic-ot ajánlott a dokim, azt mondta, hogy ezt az enyhe eltérést az is szépen helyre tudja tenni. Ezek szerint ez kőkemény inzulinrezisztencia, nem egy kis enyhe eltérés. Még egyszer köszönöm.
2016. szept. 2. 09:07
 4/4 A kérdező kommentje:
Várnék még válaszokat.
2016. szept. 2. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!