Csökkentett inzulinrezisztenciám lehet?
Figyelt kérdés
Egy-két cukor mérésem magasabb volt,elmentem terheléses cukor vizsgálatra,ahol is jó értékeket kaptam.Ezután megkérdeztem (egy amúgy cukorbeteg)háziorvost aki IR terheléses vizsgálat nélkül csak ennyit mondott:csökkentett inzulinrezisztencia!Ez mi?Nem mondott se diétát,se semmi mást csak ezt..2016. aug. 27. 09:50
1/3 anonim válasza:
az lehet, hogy csökkent az inzulinrezisztenciád, mármint a tied.
az inzulinrezisztencia rossz, ez a mechanizmus a cukorbetegség alapja. ha csökkent, az jó.
éhgyomri volt az emelkedett vércukor, amit mértek? ettél vérvétel előtt?
ha igen, és emelkedett volt, akkor szerezz be cukorbeteg diétás könyveket, mert mindenképpen hasznos, ha olyan diétát csinálsz, ha akármilyen baj is volt a cukroddal.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod!
Éhgyomri volt,nem ettem előtte csak este.
Az nem lehet,hogy csökkent ,mivel eddig nem volt IR-em semmilyen szinten...
Sőt nem is IR terhelésen voltam,hanem cukrom,majd megmutattam a leleteket egy orvosnak aki szimplán ennyit mondott:"csökkentett inzulinrezisztencia"
2016. aug. 29. 17:11
3/3 anonim válasza:
Ha túl kevés szénhidrátot eszel, és sovány vagy, akkor lehet időnként emelkedett a cukorszinted betegség nélkül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!