Hogyha a tsh hormonszint teljesen normális értéket mutat akkor kilehet zárni 100%-ig hogy nincs pajzsmirigy problémám?
Nem!
Megnézték nekem is mindhármat. Normális volt.
Aztán pár hónapra rá újra megnézték, de TSH, T3 jó volt, a T4 nem.
Aztán megint megnézték és a TSH megint jó volt, de most a T3 nem volt jó, a T4 jó volt.
Aztán valamikor a TSH nem volt jó, de a T3, T4 akkor jó volt.
Később olvasgattam, hogy a táplálkozás mennyire befolyásolhatja az eredményt. A neten találhatsz hivatalos cikkeket erről, érdemes olvasni.
Nem zárható ki. Attól függ mennyi az a TSH?? 2 felett már nem jó és okozza a tünetek. 4 a határérték és azért mondhatta a háziorvos hogy jó, az enyém 10!!!re is azt mondta hogy egészséges vagyok.... Főleg ha a koleszterint már megemelte nálad is, jele van.
A t3 és t4 + anti tpo (ezeket már csak endokrinológus kérhet) kell mert önmagában a tsh-val nem tudnak mit kezdeni, nem elég a diagnózishoz, sőt kell UH is a pm-edről. Lehet elég a jódpótlás, de ezt szintén csak anti top után dönti el az endodoki, mert be is lobbanthatja.
Lehet most még rendben vagy de 2hónap fél év és leromolhat, folyamatosan kell ellenőrizni akkor is ha épp most minden rendben van még.
Attól függ, hány éves vagy és mennyi az a tsh és ki szerint teljesen normális.
Nekem 33 évesen mindenki szerint teljesen normális volt a tsh-m. labor, háziorvos, nőgyógyász, belgyógyász... mindenki szerint... KIVÉVE az endokrinológust, akihez úgy kellett kikönyörögnöm a NORMÁL tsh-val a beutalót.
Szerinte magas, a pm alulműködik, ez az érték maximum 60 év fölött elfogadható.
NEM volt magas a tsh-m... csak éppen nem volt jó sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!