Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Pajzsmirigy alulmukodesre...

Pajzsmirigy alulmukodesre mutato tunetek, megis teljesen normalis a TSH szintem. Akkor mi van?

Figyelt kérdés

A TSH a teljes verkepbol lett kimutatva, azonban T3 es T4 nem lett nezve, nincs kimutatva.

Az egy kulon vizsgalat? Vagy a TSH a pajzsmirigy vizsgalat?

Es azt sem ertem, hogy 95%-ban minden tunetem alulmukodesre utal, megis normal a TSH-m.

Ez hogy lehet?

2016. júl. 8. 10:10
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
hipoander vagy vagy könnyebb betegségre fogni a bajaid
2016. júl. 8. 10:19
 2/10 anonim ***** válasza:

Mennyi lett az eredmény? Mert 4 alatt nem nézik meg a T4-et a laborok. T3, Anti-tpo-t és a többi alapból csak endodoki kérhet, de ilyenkor T4et is ő kér, az külön megy. Plusz kell egy pajzsmirigy UH is.

1-2 között kell lennie a TSH-nak akkor normális, ha efölött van akkor is alulműködésed van, csak a 4 egy átlag referencia amibe a 80évesek is benne vannak akiknek már jó 2 fölötti érték...

2016. júl. 8. 10:19
 3/10 A kérdező kommentje:

Kedves 2-es! Koszi a valaszt!

A TSH 1.354

Ez most akkor jo vagy rossz?

Ahogy nezem az Mcv alacsony lett ami verszegenysegre utalhat.

A vasam pedig szuper.

Ja amugy 8 honapja szultem, barmi elofordulhat .

2016. júl. 8. 10:30
 4/10 anonim ***** válasza:

Az tökéletes, de attól még lehet a többi eredmény vagy az UH rossz. A TSH nem minden sajnos, kell a T3, T4. D-vitamin, Anti-tpo és egy inzulinterhelés (társbetegségek is nagyon hasonló tüneteket produkálnak). Endokrinológus tud segíteni, mert a vérszegénységnek van hogy nincs köze a vashoz, az nekem is jó, mégis az vagyok, B12hiányból is eredhet. Vitaminokat kell nézetni a hormonok mellé. A szülés felborítja a dolgokat ha úgy van.

Mik a tüneteid?

2016. júl. 8. 10:38
 5/10 A kérdező kommentje:

Szekrekedes, pedig sok gyumit eszem. allando faradtsag, izomgyengeseg, koncentracios zavar, ha 10 orat alszom akkor is faradt es motivalatlan vagyok. Ejszaka almatlansag gyotor, vagy ha este nagy nehezen el tudok aludni akkor reggel vannak alvaszavaraim.

Nagyon hullik a hajam honapok ota. Nincs fogaszati gocom, volt de megszuntettek es a hajhullas megmaradt. Szaraz haj,

Idegesseg nyugtalansag feszultseg gyakori szomorusag. Hizas.

Viszonylagos etvagytalansag.

2016. júl. 8. 10:43
 6/10 A kérdező kommentje:
Az egesz onnan indult ki hogy a fogdokim megnyomkodott es akkor mondta hogy nezessem meg a pajzsmirigyem mert erez valamit
2016. júl. 8. 10:44
 7/10 A kérdező kommentje:

Ja most uj tunet hogy krakogok, koszorulom a torkom, olyan mintha vmi lenne benn.

Par napja mar a mellkasomon is ereztem valami nyomas erzest.

Amugy nagyon hasonlithhatnak a tuneteim a verszegenysegre is.

Ja es meg az alkaikus foszfataz is magas volt

Szoval vegkepp nem tudom 😕

Vitamint szedek

2016. júl. 8. 10:46
 8/10 A kérdező kommentje:
Ami meg fura, hogy szapora a szivmukodesem es eleg sokszor erzem, hogy felrever a szivem
2016. júl. 8. 10:49
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
A fogdokiból kiindulva kell egy Uh mindenképpen! Plusz az endokrinológus aki megnéz mindent! :)
2016. júl. 8. 11:33
 10/10 A kérdező kommentje:
Rendben 😊
2016. júl. 8. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!