Tetvesség? Mi lehet ez?
A hétvégén meglátogatott bennüket pár rokonunk, ismerősünk, barátunk. Nálunk töltötték az éjszakát, én pedig mivel elég "mániás" vagyok, másnap minden alvós holmim kidobáltam a szennyesbe. Aznap 2-szer is atfesültem a hajam ezekkel a speciális, nagyon sűrű fogú fésűkkel. Egyik alkalommal sem találtam semmit.
Ma is átfésültem.
Fésülés közben egy nagyon apró(kevesebb, mint egy 1mm),világosbarna színű bogarat találtam a fésűn. Többen is megnéztük, egyikünk sem tudta pontosan megmondani, mi lehet az.
Szerintetek lehetett tetű?
Nagyon kényes az ügy, elsősorban azért, mert rettegek a bogaraktól, másodsorban pedig alig két hét múlva elutazom, és kellemetlen lenne úgy elmenni...
Mit tegyek?
Hozzátenném, hogy rendes körülmények között élő, rendesen tisztálkodó ember vagyok.
És mozgott az a barna valami?
Vegyél gyógyszertárban tetűírtót, van aki megelőzésre is használja, bekened vele a fejed, megmosod és lehet 1 kezelés után megszűnik, ha valóban az.
Igen, ezért ijedtem meg rögvest, amint felfedeztem.
Ez biztosan az, akkor...?
Serkével egyel sem találkoztam, pedig a fémfogú fésűthasználtam, az pedig ha jól tudom, azt is leszedi.
Ma még mindenképen átfésülöm párszor.
Ha ezek után nem találok semmit, akkor fellélegezhetek?
Az a kis bogár volt az egyetlen. Se előtte, se utána nem találtam semmi tetvességre utaló jelet. Pedig a fésűt eceteztem, mert ha jól tudom, az is hatásos.
És rettenetesen alaposan fésültem, legalább 10-15 percen keresztül.
Valamint a bogár csak egy barna pöttynek tűnt, először csak kis kosznak néztem.
Köszönöm a válaszokat!
A családom, akikkel együtt élek, már szintén átfésülték a hajukat, ők sem találtak semmit. Én is átfésültem újra, megint nem találtam semmit, és a délután észrevettem egy ugyan olyan kis bogárkát(sőt, sokat), a falon mászkálni. Fogalmam sincs, mik lehetnek ezek de ugyan ilyet találtam én is a fésűn, csak azt nem tudtam ilyen könnyen szétnyomni - bár meg sem próbáltam.
A biztonság kedvéért még egy jó darabig naponta fésülni fogom, többször. És holnap le is kenem a szesszel, biztos-ami-biztos alapon.
Köszönöm a válaszokat, még egyszer!
Valamint azért is furcsállnám ezt az egészet, mert a többiek ágyában aludtak, az enyémben nem aludt senki, valamint kiporszívóztam, és mindent kiraktam a mosásba.
A többiek haja tejesen tiszta volt.
Ezt a kis bogárkát én is másnal vettem észre, mikor elotte ketszer atfesultem előző nap, s abszolút semmit sem találtam.
Akkor valószínűleg nem az volt, ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!