25 éves nő vagyok. Nemrég vmi miatt meghosszabbodott a nyelvcsapom. Ettől lehet idegentestérzés a torkomban 2 hónapja?
Nem,nekem nem rossz tőle a gyomrom!Csak zavar,hogy hozzáér a nyelvemhez és most hogy beszélgetünk róla,érzem egyfolytában a birizgálást.A piercingtől én biztos öklendeznék.Beszéltem egyismerőssel,a mandulaműtét maszek alapon 140-180 ezer,az uvula kisebbítés is lehet 100-120 ezer Ft,úgyhogy meggondolandó!Várom,hogy mit tudsz meg holnap?
Próbálj még egy képet csinálni,szorítsd le a nyelved vagy inkább nyújtsd ki,akkor látszik az egész uvulád.Köszi.
Ezt találtam,ha esetleg érdekel:
Én nem kapkodom el a dolgot,még meggondolom,meg most pénzem sincs rá.....majd később,talán...
Arra már én is gondoltam,ha a gégészetről van beutaló a műtétre,úgy ingyenes.Magán úton nagyon durvák az árak.Megint néztem a képed,az látható,hogy neked is a normálnál jóval nagyobb a nyelvcsapod,de sötét a kép és nem látszik jól.A rossz gyomor,torok szárazság,torokfájás nem a nyelvcsap méretétől függ,az legfeljebb kellemetlenséget,öklendezést okozhat,mert csiklandozza a nyelvgyököt.Nincs refluxod?Milyenek a manduláid és a te torkod is mindig piros?Horkolsz is?Mert a nagy uvulánál ez a fő gond. Nekem nincs torok szárazság...sőt,az én garat nyálkahártyám inkább mindig túl nedves,nyálkás.A gyakori torokfájás nálam is fennáll,álladóan piros,erezett,vérbő a garatom,olyan mint a képeken.Az uvulám akkor zavaró,ha gondolok,rá,nézegetem.Ha lefoglalom magam,eszembe sem jut,akkor nem zavar és mm is érzem.Én nem kapkodom el ezt a nyelvcsap kisebbítést,mert ha nem hozza meg kívánt eredményt,értelmetlen!Bár mivel úgysem látszik,nincs jelentősége ha hiányzik,hacsak nyeléskor nem lesz gond.Ezt meg az tudná megmondani,akinek már leműtötték.
Azért jövő héten én is elmegyek a gégészetre,már elég rég voltam torok vizsgálaton,és akkor rákérdezek a nyelvcsapomra is.Kiváncsi vagyok nekem mit mondanak majd?
Ház ez gyorsan ment,hamar túl leszel rajta.Kisebbítik vagy teljesen eltávolítják?Hol fognak műteni?A gégészeten mit mondtak a torkodra?Irj meg mindent.
Én csak tegnap voltam dokinál.Nekem alaposan megturkálták a torkom,nem volt valami kellemes.A garatom,manduláim rendben van,tükörrel lenéztek a gégémbe is.Szóltam az uvulám miatt,azt is megnézték és a garatíveket,lágyszájpadot.A nyelvcsapra azt mondta kicsit nagyobb az átlagnál,de nem duzzadt,nincs begyulladva.Kérdezte a horkolást és hogy zavar-e nyeléskor.Mondtam nem,csak alkalmanként csiklandozza a nyelvgyököt.A dokinő szerint egyenlőre nem szükséges megműteni.Fél év múlva menjek vissza és ha gondom lesz vele,akkor eltávolítják.
Sok szerencsét kívánok neked,és gyógyulást!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!