Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » 25 éves nő vagyok. Nemrég vmi...

25 éves nő vagyok. Nemrég vmi miatt meghosszabbodott a nyelvcsapom. Ettől lehet idegentestérzés a torkomban 2 hónapja?

Figyelt kérdés
Ráadásul azóta a nyelvgyökömön az ízlelőbimbók is megdagadtak,és azok is nagyon zavaróak. Egész nap rossz a szám íze.

2016. jún. 4. 14:36
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Én is úgy látom az enyém nagyobb,bár neked a képen belóg a nyelved mögé,csak a fele látszik.Érdekelne engem is,hogy mit tudsz meg,én is szeretném megkisebbíteni.Én meg nem is bírom,ha a torkomba nyúlkálnak,de gondolom beinjekciózzák a nyelvcsap környékét vagy az egész garatot.Én azon csodálkozom,hogy már többször is voltam gégészeti vizsgálaton,több orvos is belenézett a torkomba,de egyik sem mondta,hogy túl nagy az uvulám,kéne vele valamit csinálni.Lehet,mások is vannak akiknek nagy,csak nem foglalkoznak vele.
2016. jún. 12. 06:40
 12/20 A kérdező kommentje:
Lehet nem mindenkit zavar,hiszen van aki piercinget is tetet rá. De neked is rossz tőle a gyomrod? Néha?
2016. jún. 12. 13:54
 13/20 anonim ***** válasza:

Nem,nekem nem rossz tőle a gyomrom!Csak zavar,hogy hozzáér a nyelvemhez és most hogy beszélgetünk róla,érzem egyfolytában a birizgálást.A piercingtől én biztos öklendeznék.Beszéltem egyismerőssel,a mandulaműtét maszek alapon 140-180 ezer,az uvula kisebbítés is lehet 100-120 ezer Ft,úgyhogy meggondolandó!Várom,hogy mit tudsz meg holnap?

Próbálj még egy képet csinálni,szorítsd le a nyelved vagy inkább nyújtsd ki,akkor látszik az egész uvulád.Köszi.

2016. jún. 12. 14:49
 14/20 anonim ***** válasza:

Ezt találtam,ha esetleg érdekel:

[link]

Én nem kapkodom el a dolgot,még meggondolom,meg most pénzem sincs rá.....majd később,talán...

2016. jún. 14. 16:34
 15/20 A kérdező kommentje:
Én bejelentkeztem a fül orr gégészetre, mert a házi dokim azt mondta ezt tényleg meg kell műtetni, úgy h júliusban leműtik. Ugye a körzeti fül orr gégészet, merr fizetősre most nekem sincs lovem. Amúgy te nem érzed úgy, mintha kilenne állandóan száradva a torkod? Nekem sokat fáj. És érzem, ahogy a levegőt veszem, mintha nem lenne rajta nyálka,de már jó ideje. Ez nemtom mitől lehet,alig tudok tőle elaludni,mert fáj a torkom.
2016. jún. 15. 10:59
 16/20 anonim ***** válasza:

Arra már én is gondoltam,ha a gégészetről van beutaló a műtétre,úgy ingyenes.Magán úton nagyon durvák az árak.Megint néztem a képed,az látható,hogy neked is a normálnál jóval nagyobb a nyelvcsapod,de sötét a kép és nem látszik jól.A rossz gyomor,torok szárazság,torokfájás nem a nyelvcsap méretétől függ,az legfeljebb kellemetlenséget,öklendezést okozhat,mert csiklandozza a nyelvgyököt.Nincs refluxod?Milyenek a manduláid és a te torkod is mindig piros?Horkolsz is?Mert a nagy uvulánál ez a fő gond. Nekem nincs torok szárazság...sőt,az én garat nyálkahártyám inkább mindig túl nedves,nyálkás.A gyakori torokfájás nálam is fennáll,álladóan piros,erezett,vérbő a garatom,olyan mint a képeken.Az uvulám akkor zavaró,ha gondolok,rá,nézegetem.Ha lefoglalom magam,eszembe sem jut,akkor nem zavar és mm is érzem.Én nem kapkodom el ezt a nyelvcsap kisebbítést,mert ha nem hozza meg kívánt eredményt,értelmetlen!Bár mivel úgysem látszik,nincs jelentősége ha hiányzik,hacsak nyeléskor nem lesz gond.Ezt meg az tudná megmondani,akinek már leműtötték.

Azért jövő héten én is elmegyek a gégészetre,már elég rég voltam torok vizsgálaton,és akkor rákérdezek a nyelvcsapomra is.Kiváncsi vagyok nekem mit mondanak majd?

2016. jún. 16. 06:26
 17/20 A kérdező kommentje:
Na itt vagyok. Talán a szájszarazsag elmúlt, és igen,a torkom nekem is fáj, elég gyakran. Van amikor reggel nagyon,de Sztem légkörtől is függ, ahol szárazabb a levegő, ott még este is fáj, alig tudok elaludni. Egyébként a műtétet sztem túllehet élni. Csak már vizsgálnának meg rendesen. Te hogy bírod? voltál dokinal?
2016. jún. 21. 11:06
 18/20 anonim ***** válasza:
Holnap megyek a gégészetre,én is remélem alaposan megvizsgálnak.Nálam a torokfájás inkább télen van,ha megjön a jó idő szinte teljesen megszünik.Most nem fáj és a nyelvcsapom is mintha kisebb lenne.Hát igen,a száraz levegő is irritálja a garat nyálkahártyákat,nekem is mondta már a doki,párologtatót kell használni és több folyadékot inni.A melóhelyeden nem száraz a levegő,gőzök,por,ártalmas anyagok stb.?...Persze,ki lehet bírni a műtétet,bár nem nagyon bírom ha a torkomban turkálnak.A nyelvcsap kisebbítést én nem fogom erőltetni,hacsak a doki nem mondja,hogy elkerülhetetlen.Ahogy néztem a torokfotód,neked sem indokolt.Nem vészesen nagy az uvulád.Szép,egészségesnek látszik a torkod.Az idegentest érzést a garatodban stressz is okozhatja.Voltál már a gégészeten?
2016. jún. 22. 07:25
 19/20 A kérdező kommentje:
Július 5diken megyek. Majd leirom,mit tapasztaltam. Remélem nem túrkálják meg nagyon a torkom,mert azt én sem bírom.
2016. jún. 27. 01:59
 20/20 anonim ***** válasza:

Ház ez gyorsan ment,hamar túl leszel rajta.Kisebbítik vagy teljesen eltávolítják?Hol fognak műteni?A gégészeten mit mondtak a torkodra?Irj meg mindent.

Én csak tegnap voltam dokinál.Nekem alaposan megturkálták a torkom,nem volt valami kellemes.A garatom,manduláim rendben van,tükörrel lenéztek a gégémbe is.Szóltam az uvulám miatt,azt is megnézték és a garatíveket,lágyszájpadot.A nyelvcsapra azt mondta kicsit nagyobb az átlagnál,de nem duzzadt,nincs begyulladva.Kérdezte a horkolást és hogy zavar-e nyeléskor.Mondtam nem,csak alkalmanként csiklandozza a nyelvgyököt.A dokinő szerint egyenlőre nem szükséges megműteni.Fél év múlva menjek vissza és ha gondom lesz vele,akkor eltávolítják.

Sok szerencsét kívánok neked,és gyógyulást!

2016. jún. 30. 05:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!