25 éves nő vagyok. Nemrég vmi miatt meghosszabbodott a nyelvcsapom. Ettől lehet idegentestérzés a torkomban 2 hónapja?
Nem volt mostanában torokgyulladásod?A nagy nyelvcsap miatt lehet idegentestérzés a torkodba,mert állandóan irritálja a nyelvgyököt.A manduláid nincsenek begyulladva?Látni kéne,tölts fel képet a torkodról.Érdekelne mert nekem is hasonló problémám van,az én nyelvcsapom alapból nagy,ha a torkomba nézek,mindig a nyelvgyökön fekszik és csiklandozza,ez nagyon zavaró.Ásításnál felhúzódik,akkor normális méretű,de ernyedten nagy és vastag.Nézd meg,nekem ilyen:
Ez az Enyém, már amennyi látszik. Amúgy sztem nem fog zavarni,ha rövidebbre vágják, engem most zavar. Néha orrhangom van tőle.
Pedig nem olyan vészes a tied a kép szerint!Fényképezőgéppel csinálj képet,vakuzz a torkodba,úgy jobban látható.Amúgy szép,egészségesnek látszik a torkod!Tényleg le akarod vágatni?Lehet,hogy rosszabb lesz!..Mutatok egy másik képet az enyémről,szerintem nagyobb mint neked,olyan 1 cm széles és több mint 2 cm hosszú.Tied mekkora lehet?A képről nem lehet megállapítani.
Én már csináltam telefonos képet is,jó lett.Fordulj a fény felé,pl.a napfény felé, jól belevilágít a torkodba.Próbáld meg....Én is gondolkodom,hogy levágatom,de nem szeretném ha tőböl eltávolítanák,elég lenne ha csak kisebbre rövidítenék.Engem sem zavar mindig,de ha lefelé hajtom a fejem,érzem a nyelvgyökömön,sőt van mikor a gégefedőmet csiklandozza.Nem tudom milyen lehet a műtét,lesz-e öklendezés,mert ha megérintem a nyelvcsapom,majnem elhányom magam,és torok vizsgálatnál is.Nézegettem a neten,az ENT House gégészeti magánrendelésen csinálnak ilyen uvula plasztikázást.Mutatok még egy képet,ezen látszik a legjobban mekkora az uvulám.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!