Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Pánikbetegség? (Többi lent)

Pánikbetegség? (Többi lent)

Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok, visszahúzódó, és elég kevés önbizalmam van. Az utóbbi egy-másfél évben azt vettem észre, hogy ha megyünk valahová a családdal, mondjuk bevásárlóközpontba, vagy csak kirándulni, magamba zárkózom, a torkomban gombóc, sírhatnékom van, remegek, menekülnék el. Ez az érzés nem tart sokáig, de idő kell, hogy "felengedjek". Anyukámnak pánikbetegsége van, lehetséges, hogy örököltem?
2016. máj. 29. 12:10
 1/5 anonim ***** válasza:

Miért nem kérdezed meg anyukádtól, miket él át? Ha hasonlóakat, akkor te is az vagy.

Mi okozza a kevés önbizalmat?

A pánikbetegség fő tünetei a heves szívverés,légszomj, izzadás, ájulásérzet. Ezek pedig egymást rontják. Ilyeneket észlelsz?

Azt írtad,hogy nem tart sokáig. Márpedig a pánikbetegség tünetei elég sokáig tartanak, tekintve,hogy a tünetek egymást rontják.

De mitől félsz az ilyen helyeken? A tömegtől? A nyílt terektől?

Nem mondom,hogy nem pánikbetegség, de elég valószínű,hogy nem az.

2016. máj. 29. 12:21
 2/5 anonim válasza:

Kedved kérdezô!

Ez pánikbetegség amot kezelni kell. Nálam is így kezdôdött és odáig fajult, hogy nem mertem kimozdulni otthonról. A pánikot nem nagyon lehet örökölni. Ez két részbôl tevôdik össze: 1. Serotonin hiány 2. Mentális zavarok. Menj el orvoshoz és fog adni neked antidepresszánst (SSRI-t) és ilyen esetekre nyugtatót. Ezek nem ártalmasak, és még most idôben el tudod csípni és pár hónap alatt túl leszel rajta. De ne aggódj, ha nem hagyod súlyosboddni nem lesz baj. Erre ne úgy tekints mint egy szívbetegségre. Nem lesz semmi bajod. 17 évesen magad vagy az élet-erô-egészség. Ami NAGYON fontos, hogy válts életmódot. Sport, egészséges kaják és az éjfél elôtti alvás nagyon fontos. Az hogy anyidnak is ez a betegsege nem jelenti azt, hogy téged hosszú távon kísértsen. Elég idôs vagy már ahhoz, hogy mentálisan leküzzd. Ha gyógyszert írnak akkor meg attól ne félj. Senki nem ír fel ciánt. Az arany középút kell neked es pikk pakk helyrejössz. Bízz magadban! Nem lesz semmi baj!

2016. jún. 9. 00:57
 3/5 anonim válasza:
Második válaszoló vagyok, elnézést a helyesírásomért, angol az anyanyelvem és a magyart próbálom anyanyelvi szintre hozni. Remélem azért érthetô amit írtam.
2016. jún. 9. 01:00
 4/5 A kérdező kommentje:

Első válaszolónak: A heves légzés stimmel.

A kevés önbizalmat talán az okozza, hogy nem vagyok elégedett magammal, nem hiszem el, hogy tudok valamit nagyon jól csinálni, hasonlók.

Az ilyen alkalmakkor úgy az egész helyzet frusztrál, a sok ember, a családtagjaim is, a legapróbb érintésre is el tudnám sírni magam...

Második válaszoló; köszönöm a választ, teljesen érthetően írtad le. :)

2016. jún. 9. 15:50
 5/5 anonim ***** válasza:
#4: Nekem ez még most sem tűnik egyértelműen pánikbetegségnek, de ezt itt senki nem fogja tudni megmondani 100%-ra, csak orvos.
2016. jún. 9. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!