Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Néha jól vagyok, néha öngyilko...

Néha jól vagyok, néha öngyilkossággal kapcsolatos gondolataim vannak. Mi bajom?

Figyelt kérdés

Elore bocsanat az ekezetek hianya miatt, de telefonrol irok. Egyszeruen csak muszaj volt valahova irnom, akar idegeneknek is csak hogy lassa a vilag, hogy meg itt vagyok. Irhattam volna a barataimnak is. De egyre inkabb ugy erzem, hogy nincsenek. Ahogy egyre kevesbe erzem azt is, hogy en vagyok. Vannak napjaim amikor baromi jol erzem magam es a francba 16 eves vagyok, elottem az elet, egesz nap nevetek es jo kedvem van es vannak napok amikor ranezni sem birok az emberekre, ha valami rossz szot is hallok el tudnam bogni magam es egyszeruen csak azt erzem hogy rohadtul gyenge vagyok. A mai nap egy ilyen volt es megint ramtort egy ilyen szinte mar rohamszeru siras es azon gondolkodom, hogy talan a legjobb az lenne, ha nem lennek. Persze ezt valojaban nem akarom. Nem akarok meghalni. Sot, igazabol minden amit akarok az, hogy eljek. Tudom, tinedzserkorban normalis a hangulatingadozas de en ugy erzem az enyem mar beteges. Valami bajom van? Tudom, hogy valami bajom van. Es igazabol nem is azt szeretnem, hogy ezt megvalaszoljatok, hogy micsoda. Csak... ha esetleg vam valaki aki hasonlo helyzetben van/volt vagy csak szimplan ugy erzi hogy tudna tanacsokat adni azzal nagyon szivesen beszelgetnek kicsit errol. Igazabol az a nehany baratom aki maradt.. Megvannak a sajat problemaik, vagy csak nem tudok nekik errol beszelni. A testveremmel ugyanez a helyzet. A szuleimet pedig nagyon szeretem de veluk sem tudok. Senkivel sem tudok beszelni. Ugy erzem neha, hogy teljesen egyedul vagyok es senki sem ert meg. Neha kicsit olyan is, mintha mar halott lennek. Normalis, ha 16 evesen ilyen gondolataim vannak?

Oszinten nagyon koszonom, ha idot forditottal arra, hogy ezt mind elolvasd es kerlek, valamit jelezzetek vissza es mondjatok, hogy nem vagyok egyedul es ki fogok tudni maszni ebbol.. Segitsetek

2016. máj. 23. 22:23
 1/5 anonim ***** válasza:

"Valami bajom van? Tudom, hogy valami bajom van."

Igen van baj. Az, hogy azt gondolod magadról hogy problémás vagy. Tudom, mert én is éreztem így (néha meg belesüppedek,de tudom, hogy ezen csak én, a te esetedben te változtathatsz)

Sablon szöveg, de igaz...amíg nem fogadod el magad teljes egészében addig fogsz így érezni

Az öngyilkosság meg rossz és értelmetlen gondolat, de azt is tudom, hogy a magány miatt néha ezt az egy "kiutat" látja az ember, de ez nem kiút ez gyávaság

24/F

2016. máj. 23. 22:40
 2/5 anonim ***** válasza:
A hangulatingadozás elméletileg normális. Ennyi idősen nekem is volt, meg egyéb családi gondom. Én jártam pszichiáterhez, (bár öngyilkossági gondolatom nem volt.) és 3 alkalom után rájöttem, hogy nem akarok járni többet, felesleges, kerestem kisebb célokat magamnak, lefoglaltam magam, sportolni kezdtem (a sport kb. a legjobb terápia..). Aztán elmúlt. Szerintem a változó kor miatt lehet az egész. Próbálj ki egy pszichológust/pszichiátert, abszolút nem szégyen, a TB támogatja, vannak ismerőseim akik panaszok nélkül is járnak..:)
2016. máj. 23. 22:43
 3/5 anonim ***** válasza:

A körülötted lévő emberek hangulata ragadhat át rád. Ahogy például az ásítás is át tud ragadni egyik emberről a másikra. Számtalanszor tapasztaltam ezt hogy mások lelkiállapota átragad rám is.

Például tegnap kórházi látogatáson voltam és utána hosszú órákig azt az elégedetlenséget és becsapottságot éreztem amit a kórteremben lévő idős betegek éreztek. Vagy egy ellenkező példa, múlt nyáron biciklitúrán találkoztam kerékpáros fiatalokkal akik élvezték a szabadságot. 48 évesen is átragadt rám az ő érzésük és spontán versenyt csináltunk több kilométeren át. Közben arra gondoltam hogy meg kéne biciklin kerülni a Földet mert mindez valami fantasztikus.

Nem mindegy hogy milyen a körülötted lévő tömeg hangulata. Mert olyan lesz a tiéd is. Olyan ez mint az ásítás.

2016. máj. 23. 22:50
 4/5 anonim válasza:
30%
2016. máj. 24. 13:15
 5/5 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszaitokat! Lattam mar oket korabban is, de egyszeruen nem tudtam mit is reagalhatnek. Egyreszt, mert amint kiirtam megbantam. Onsajnaltatasnak, vagy ami meg rosszabb onsajnalasnak tunik, azt pedig ki nem alhatom. En nem ilyen vagyok. Masreszt pedig furcsa erzeseim vannak ezzel kapcsolatban, mert egy eleg byonyolult helyzetben vagyok. Tipikusan olyan ember vagyok, akibol nem igazan neznek ki ilyen gondolatokat felszines szemlelodok, de sokszor meg a kozeli barataim sem. Es az a helyzet, hogy ezt szeretnem is megtartani. Totentek, tortennek velem nem annyira kellemes dolgok, ahogy mindenkivel. Sokkal egyszerubb volt oket elfojtani es mosolyogni, tettetni es azt mondani, hogy jol vagyok, mikozben valojaban megviseltek, mert en is csak emberbol vagyok. Ezt most ismerem be eloszor. De valahogy mindenki annyira faradt es szomoru volt korulottem, hogy en nem engedhettem meg magamnak, hogy en is az legyek. Szoval kitartottam, vagy ket even keresztul es azt hiszem most tor ki belolem igazan. Dehogy akarom megolni magamat. Csak neha azt erzem, hogy nekem nem ezt az eletet kellene elnem. Neha csak egyaltalan nem akarok embereket latni es mikozben valami megmagyarazhatatlan dolog miatt utalom magam, ugyanakkor ugy erzem, hogy az egyeduli szemely aki igazan es a legjobban szeret, en magam vagyok. Majd valtoztatok, ha tudok. Vannak pillanataim, mikor kifejezetten erosnek erzem magam. Ha ujra elkapok egy ilyet, megragadom. Es hogy mennyire igaz, hogy masok hangulata milyen ragalyos tud lenni! De mit tegyek, ha ez a hangulat legfokepp a csaladomrol tapad ram? Ne ertsetek felre, nagyon szeretem a csaladomat, de ez az igazsag. Nekik is nehez. Es eppen ezert nem jarhatok pszichologushoz. A szuleim mindenkeppen megtudnak, azt pedig nem akarom. Ugy ereznek, hogy valamit elcsesztek velem kapcsolatban, hogy nem figyeltek ram elegge stb pedig ez nem igaz. Akaratlanul is magukat hibaztatnak emiatt. Nem akarok meg ezzel is fejfajast okozni nekik.

Egyebkent az utolso valaszolonak kulon koszonom a videojat. Szivesen beszelgetnek veled, de sajnos nem tudok irni, valami hiba van a fiokkal. Pedig sok dolgot mondtal, ami elgondolkodtatott es igen, nyilvan van valami, amit nem irtam le. Nagyon sok minden van, rengeteg reszlet, esemeny es valtozas, amik azza tettek aki vagyok es azt a reszt is hozzamtettetek, ami ezeket az idiota gondolataimat kivaltja. Es ezeket nem lehet belesuriteni egy leirasba amit csupa idegen olvas egy kozossegi oldalon. Arrol a valamilyen szepseghibad van reszrol meg lenne mondanivalom erdekesnek tartom amugy:D az igazat megvallva kicsit hiu ember vagyok, magas es viszonylag vekony szoval sulyproblemaim nincsenek, csak annyira, mint minden lanynak. Voltak akik azt mondtak, modellkednem kellene ami azert eleg hizelgo volt de en megis alapvetoen nem tartom magam egy szep lanynak es ha valaki azt mondja, hogy az vagyok azt gondolom, csak vigasztalni akar. Egyebkent tenyleg nem vagyok az, de hat a szepseg relativ en ebben hiszek.

Es csak hogy megnyugtassalak titeket es biztositekot adjak arrol, hogy van ertelme valaszolgatni, most hogy itt a nyar, van idom, elkezdtem sportolni. Igazabol az elsodleges celom, hogy a kulsomon javitsak, mert hiaba mindez, nem vagyok elegedett magammal, de persze a mozgas orome miatt is csinalom. Szoval koszonom a valaszaitokat, oszinten es bocsanat a komment tipikus noi hosszaert:D

2016. jún. 16. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!