Anyám lopja a gyógyszerem, és nem enged orvoshoz, mit tegyek?
Négy évvel ezelőtt (hetedikes koromban) pajzsmirigy túlműködésre gyógyszert szedtem, de rosszul állították be az adagomat, és emiatt pajzsmirigy alulműködésem lett. Erre kaptam L-thyroxint, de anya azt mondta, hogy az orvos üzeni, nem kell bevennem, mert majd magától visszaáll az értékem a jó szintre.
Hittem neki, és nem törődtem a dologgal. Innentől kezdve a tanulmányi eredményem vészesen leromlott, híztam 17 kilót, lomhának és butának érzem magam a mindennapokban, a kezem-lábam jéghideg, és még ebben a jó időben is a téli nagykabátomban mentem a suliba, annyira fázok. A menstruációm rendszertelen, későn jött meg.
Viszont megtaláltam a gyógyszeres fiókunkban az L-thyroxint, ami már majdnem elfogyott. Van egy olyan gyanúm, hogy anya szedi az én gyógyszeremet. Szerintetek ez lehetséges? Vagy csak simán paranoiás vagyok? Már kaptam három beutalót endokrinológiára december óta, de mindig "elsikkad" valahogy, hogy menjünk.
Nem tudom elhinni róla, hogy csak azért beszedte volna a gyógyszeremet, hogy lefogyjon... négy éve 88 kg volt, most 56 (173 cm magas), a súlycsökkenést a stresszes munkahelyére fogja. Fizikailag annyit változott még, hogy a szeme nagyon kidülled, ijesztően. És az én türelmes anyumból egy ingerlékeny, kötözködő, folyton üvöltő nő lett.
Elnézést, hogy ilyen hosszú lett. Szóval most megtaláltam a gyógyszert, el is tettem, de nem merem beszedni. 16 évesként van rá lehetőségem, hogy egyedül menjek az orvoshoz, vagy feltétlenül szülő szükséges?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!