Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ezzel menjek orvoshoz?

Ezzel menjek orvoshoz?

Figyelt kérdés

Minden nap fáradt, álmos vagyok, bármikor el tudnék aludni, ezért a tanulás sem megy mostanában úgy, ahogy kéne (konkrétan elalszom a könyv felett...). Minden nap vérzik az orrom (nem mindig az a kiömlős, inkább érzem, hogy tele van, kifújom, de csak vér jön, viszont van, hogy ki is folyik). Hetente többször begörcsöl a lábam, lábfejem. Valószínűleg vitaminhiányom is van, mert nem eszem zöldséget, gyümölcsöt is elvétve. Halmozott ételallergiás vagyok, így alig van olyan étel, amit ehetek.

Ezekkel a tünetekkel érdemes lenne orvoshoz mennem? Milyen vizsgálatok lennének szükségesek? Mit tegyek, hogy elmúljanak?

2016. ápr. 9. 16:20
 1/4 A kérdező kommentje:
Ezek mellett elég sűrűn van hasmenésem, hányingerem, hányni is szoktam. A gyomrom elég sűrűn szokott fájni, van hogy éjjelente nem tudom aludni a gyomorsav miatt, erre Acido-gitet szoktam bevenni, ami ideig-óráig segít. Jövő héten megyek hasi ultrahangra, van arra esély, hogy valamit ki fog mutatni, mi lehet a bajom?
2016. ápr. 9. 16:27
 2/4 anonim válasza:
Nem tudom a szóján és a tejen kívül mire vagy még allergiás, de ha a bevitt ételekkel nem tudsz elég vitamint, ásványi anyagot bevinni, akkor muszáj lesz külön vitamint beszedni. Az csak jó, ha elmész ultrahangra, mert a hányás hasmenés elég durva dolog rendszeresen, de remélhetőleg csak arról van szó, hogy nagyon egészségtelenül étkezel az allergiák miatt. Muszáj lenne komolyan venni, hogy megerősíts magadat, és a napi egy multivitamin ide kevés, házidokid mit mond erre? A hasmenés miatt szerintem probiotikum is jót tenne. Magam is valami hasonló helyzetből indultam pár hete, de odafigyeléssel, hogy igenis egyél amit lehet, és vitaminokat beveszel sokkal jobban lehetsz hamarosan. Házidokid vérképet kért ? minden vitaminhiányra külön lehet szűrni, és akkor célzottan azt felírná neked nagy dózisban , aztán hamar jobban lehetnél.
2016. ápr. 10. 16:49
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a választ! :) Háziorvossal egyelőre nem beszéltem erről, de akkor lehet érdemes lenne.

Te mit szedsz? Tej, szója mellett egyes gyümölcsökre, marhahúsra, kakaóra vagyok allergiás. Vitaminhiányt vérből ki tudják mutatni?

2016. ápr. 10. 17:15
 4/4 anonim válasza:
Bocs tegnap véletlenül privátban küldtem a választ: Nekem is most írt a dokim beutalót , amiben néznek majd vasat, folsavat, b12 vitamint , magnéziumot mert az én aftáim, hajhullásom meg valószínű emiatt vannak, azt mondta addig ne is szedjek se semmit, hogy az eredményt nehogy befolyásolja, de nem bírtam ki ,mert nagyon fájnak ezek az afták. Én a Lenkeitől beruháztam egy havi adag multivitaminra, jó drága, de én most elszántam magam. túladagolástól nem félek, szerintem rámfér bőven. egy vasszint úgyis hónapoba is telhet mire helyreáll.Neked a lábgörcs lehet kálcium vagy magnézium hiány ( ezeket is tudják vérből nézni) ha nem eszel tejterméket akkor a kálciumhiány szinte tuti, de ha rossz az emésztőrendszered, akkor meg nem is igazán tudja hasznosítani a bevett vitaminokat, azért kéne probiotikum, ( protexinben nincs tejfehérje)Valamennyire képben vagyok , mert nekem kislányaim allergiásak szinten jó sok mindenre. Hadd kérdezzem meg te mióta vagy allergiás ? Diétát betartod rendesen ? Nem lehet, hogy még eszel valamit, amit nem bír a szervezeted ?
2016. ápr. 11. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!