Nincs tbm, orvoshoz kéne mennem, plusz elfogyott minden gyógyszerem már. Mi történik, ha elmegyek a szakorvoshoz? Figyelmeztetnek? Kiszámlázzák?
Az orvos ellát, mert kötelessége, plusz ő orvos és nem pénztáros. Pénzt nem kérhet az ellátásért, viszont kötelessége felhívni a figyelmed arra, hogy nem aktív a tb-d.
A gyógyszereket teljes áron tudod kiváltani.
A tb-t előbb-utóbb be kell fizetned, ez egy biztosítás, amit folyamatosan kötelező fizetni. Ezért ha módodban áll, érdemes valahogy befizetni, és utána havonta kérni csekket. Utólag is behajtják egyben, a fizetésed 30%-át tilthatják, illetve ha az sem működik, akkor a neveden lévő ingó és ingatlan vagyont lefoglalhatják. Csak ez a módszer sokkal fájdalmasabb.
"Nekem sincs,én meg terhes vagyok.Ilyenkor mi van?"
FELELÖTLEN vagy, és nem kellene ilyen helyzetben gyereket szülni!
Köszönöm. :(
Se pénzem, se ingó v ingatlan vagyonom, se esélyem munkára, munkaképességre se sok :(
Ez esetben két hozzáállás létezik.
Vagy sajnálod magad és nem fizeted a tb-t, és majd ha az elkövetkezendő 30 évben bármikor dolgozni fogsz, behajtják akkor kamatostul,
vagy összeszeded magad és kérsz csekket, amin befizeted te. Gondolom, valahol laksz, oda mehetnek a csekkek. A tb egy olyan dolog, amire akárhogy is, de elő kell teremteni a pénzt, nincs mese.
A terhes válaszolónak egyértelműen a második lehetőség áll csak nyitva. Nincs is rajta mit gondolkozni, a fizetnivalók között gyakorlatilag az első helyen áll.
Ha terhes vagy és nem tudod fizetni magad után az egészségügyi járulékot, akkor menj be az önkormányzathoz és ha a feltételeknek megfelelsz, akkor ők fizetik majd helyetted.
Ez kérdezőre is vonatkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!