Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mindennapos orrvérzés mitől?

Mindennapos orrvérzés mitől?

Figyelt kérdés

Szinte mindennap vérzik az orrom. Van, hogy reggel úgy kelek fel, hogy már vérzik, de van, hogy napközben kezd el teljesen magától. Nem ömlik belőle, csak érzem, hogy tele van,és csak vér jön (esetenként ki id folyik).

Mitől lehet ez? Olvastam, hogy pl. C-vitamin hiány is okozhatja. Érdemes ezzel orvoshoz mennem? Ha igen, hova, és milyen vizsgálatokra számíthatok!

2016. ápr. 11. 11:47
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Nálunk sajnos a gégészetre csak időponttal lehet menni, azt meg hónapokkal előre kell kérni... Mikor arcüreggyulladásom volt, akkor sem voltak hajlandóak fogadni, végül úgy könyörögtem be magam, és ott ültem 3 órát, hogy bejussak (de az elég akut eset volt). Az orrvérzést szerintem nem tartják annak :( Max akkor, ha ömlik az orromból a vér, és el sem áll, de ugye nálam nem ez a helyzet.

Ha lehet, még ezt az égetősdit kihagynám, akkor mennék inkább, amikor már semmi más lehetőség nincsen. A házidokimra kíváncsi leszek, remélem nem röhög ki, hogy ilyennel odamegyek... :D Meg nem zavar el azzal, hogy ez a gégészetre tartozik...

2016. ápr. 12. 18:09
 12/22 anonim ***** válasza:
Szerintem merd a vérnyomásod pár napig lehet h ő is arra fog kérni mert pl ha kiderül h az miatt van akkor nem kell égetni hanem azt kezelni :) nekem tavaly jött vissza a dolog magas vérnyomás miatt mikor kiderült miért van nem kaptam gyógyszert először csak tanácsokat mit egyek milyen gyógynövényekbol készítsek teát stb :) én csak azért írtam erről hogyha megis arra kerül a sor ne ijedt meg !
2016. ápr. 12. 18:12
 13/22 A kérdező kommentje:
Így legalább tudom már, hogy milyen az égetés. A vérnyomásom szerintem inkább alacsony, legalábbis anno mikor mértem, akkor mindig 90-100 között mozgott, 100 fölé sosem ment... :D Kivéve persze az orvosi rendelőben, ahol még 160-as vérnyomást is tudtam produkálni (kicsit volt csak fehérköpeny szindrómám... :) ). Holnap megpróbálok elmenni orvoshoz, bár nem tudom ez mennyire sürgős baj, amit orvosolni kell :)
2016. ápr. 12. 21:30
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Elég sok betegségre utal inkább menj vele orvoshoz es derüljön kő h semmi komoly mint fordítva! Egyszerű gyulladás vagy fertőzés is lehet de autós orvosolni kell h ne legyen szövődmény , igen így legalább tudod ezért osztottam meg veled de ez par éve volt lehet h azóta fejlődött ez nem tudom! :)
2016. ápr. 12. 23:52
 15/22 A kérdező kommentje:
Voltam orvosnál :) Írt fel egy krémet, hogy azzal kenjem belül az orromat, meg mérjem a vérnyomásom, mert kicsit magas volt (de ez szerintem csak amiatt, hogy kicsit ideges voltam, orvosnál mindig az vagyok... :D ). Viszont laborba nem küldött el.
2016. ápr. 13. 20:05
 16/22 anonim ***** válasza:
Egybol nem is fog laborba kuldeni. :) de orulj is neki. Es kitudja ,lehet h tenyleg megis a vwrnyomas lesz a bunos.:)
2016. ápr. 13. 22:30
 17/22 A kérdező kommentje:

Nem tudom olvassa-e még valaki...

A krém sajnos semmit nem használ, ugyanúgy vérzik az orrom, sőt ma konkrétan dőlt a vér az orromból :(

Vérnyomásommal nincs gond, itthon max 93-at szoktam mérni, ami inkább nagyon alacsony, mint magas... Gondolom az alacsony vérnyomás nem okozhat orrvérzést.

2016. ápr. 20. 22:13
 18/22 anonim ***** válasza:
Nem biztos h Vernyomas problema, lehet hogy helyi problema,menj a ful-orrgègèszetre, ne vedd fèlvállról, baratnom verszegenysege igy derult ki , bar ritka ha azert verzik az orrod meg ahhoz neki tarsult fejfajas es eleg alacsony vernyomás! Amugy utolso vagyok! :)
2016. ápr. 21. 08:50
 19/22 anonim ***** válasza:

Pedig mindenképp kéne egy labor.

F-o-g. problémára efféle vérzések esetében, csak akkor szabadna gondolni, ha a vérképzőszervi betegségeket kizártuk.

2016. ápr. 21. 13:54
 20/22 A kérdező kommentje:

Jövő héten megyek gégészetre és laborba is.

Utolsó előtti: Nekem pont ugyanez van, az orrvérzés mindig együtt jár a kínzó fejfájással, általában ahogy elkezd vérezni az orrom (de van hogy néhány perccel korábban) rám tör a fejfájás, de mindig a tarkóm, és a homlokom fáj kegyetlenül.

A másik, amit megfigyeltem, hogy mindig csak bal oldalon vérzik az orrom, jobb oldalon sosem...

2016. ápr. 21. 18:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!