Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ha nem kezelik a vesekövet mi...

Belőlemcsakegyvan kérdése:

Ha nem kezelik a vesekövet mi történik?

Figyelt kérdés
2016. márc. 18. 19:30
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
A legrosszab esetben beszorul és vesegörcsö illetve elzáródást okzhat és ebbe bele is lehet halni, de mindenképpen rettentö fájdalmas.
2016. márc. 18. 19:33
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
a méretétől és a fajtájától is függ. lehet, hogy bő folyadékfogyasztás mellett szépen kiürül (persze amikor elindul egy kő, az nagyon fáj), de az is lehet, hogy elakad valahol, így vizelet pangás alakul ki, a vesében pedig üregrendszeri tágulat. a pangás pedig húgyúti fertőzésre hajlamosít- akár vesemedence gyulladásig fajulva. szóval lehetőleg urológus véleményét kell kérni, hogy kell-e kőzúzás vagy egyéb.. illetve arra is gondolni kell, hogy ha ennek sikerül eltávoznia, akkor további kövek kialakulását is meg kell előzni a táplálkozás- vizelet pH alakítása, folyadékfogyasztás révén.
2016. márc. 18. 19:37
 3/18 A kérdező kommentje:
Nekem most állapították meg sürgősségin a dél pestiben hogy az van..Tényleg nagyon fáj! komolyan nem lehet kalciumot inni meg kávét,csokit? és ha néha eszek?:/
2016. márc. 18. 19:37
 4/18 A kérdező kommentje:
És most vakbélre gyanakodnak..majd megyünk a további napokban még vizsgálatokra,mert vért hánytam véres a székletem,a pisim.. és jobb oldalt iszonyatosan..fáj a hasam. van hogy teljesen összegörnyedek..és nemtudok ki egyenesedni,és az nem lehet a kőtől mert az a bal oldalamba van,és nem egy.. több is,2mm :| ez a másik tényleg lehet vakbél??
2016. márc. 18. 19:40
 5/18 szamo77db ***** válasza:
Megőrülsz a fájdalomtól. Nekem is volt vesekövem és már a földön fetrengtem a görcsöktől. Végül kórházba kerültem vele, ahol rengeteg folyadékot kellett fogyasztanom és a harmadik napon természetes úton távozott.
2016. márc. 18. 19:47
 6/18 A kérdező kommentje:
írnátok választ ha tudtok a másik kérdésemre? kicsit parázok! :/
2016. márc. 18. 20:03
 7/18 anonim ***** válasza:
és saját felelősségedre eljöttél, vagy hazaengedtek ilyen véres mindenfélével? hány éves vagy? a vakbélgyulladás nem szokott típusosan vérzést okozni, szóval azért itt sok más felmerül.a véres vizelethez még lehet közük a veseköveknek, de a többihez nem.
2016. márc. 18. 20:07
 8/18 anonim ***** válasza:
és amúgy a székleted piros vért tartalmaz, vagy fekete? a hányadékban piros, vagy fekete? mennyi? sokszor volt, vagy csak 1x vérhányás? laboreredmények vannak? véralvadásgátlót nem szedsz?
2016. márc. 18. 20:09
 9/18 A kérdező kommentje:

igen a vizeleletre a vesekövet mondták,de mivel megyek gyomor-végbél tükrözésre,gasztro ambulanciára ezért ott derül ki mi van. Én könyörögtem ki hisztivel mert a Dél pestiben akartak tartani a sebészetin.. de rendes volt a doki végül és hisztivel haza engedett,csak most időpontra megyünk 25.én tükrözésre,mikor ott maradok rég megcsinálták volna..

15 vagyok lány..

2016. márc. 18. 20:09
 10/18 A kérdező kommentje:
Egy nap 2x volt ez a vérhányás,mindig élénk piros színű volt,és köhögtem is fel.
2016. márc. 18. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!