Mi lehet a bajom?
Talán belgyógyász tudna segíteni, de hátha esetleg másnak is van hasonló tünete, mielőtt "bélkamerázásra" mennék.
Évek óta fennálló problémám, ami szinte kizárólag éjszaka jelentkezik: a bal oldalam felpuffad, NEM a hasam, szerintem szigma vagy vastagbél és nagyon intenzív csikaró, éles, és egyben tompa fájdalom kíséri. Ilyenkor erőteljes hasmenés lesz a vége, ami nagyjából 30 percig tartó wc üléssel jár. Ennek időpontja hajnali 3 óra és 1/2 5 óra között. Nem tudtam megfigyelni mitől van, de annyi biztos, hogy este bő adag tejfölös tészta nagy eséllyel ehhez vezet, de egy kiadós esti vacsorázás is. Sajnos neten mindössze annyit találtam, hogy diverticulum a betegségem, vagyis remélem tényleg "csak" ennyi.
De másnak esetleg nagyon hasonló problémája van, ami ennek tükörképe? Mert, ha igen, és tudja mi a baja megosztaná velem?
35/F
Sziasztok !
Valaki figyeli még ezt a kérdést ?
Tudom elég régi de nekem is hasonló bajom van.
Másfél hete kb fáj a szigmabél szakasz, nem nagyon hanem csak tompán.. illetve reggelente én is tapintok ezen a szakaszon valami hosszúkás megkeményedést.
Aztán wc után kb semmit.. a derekamra néha az oldalamra is kihat ez a tompa fájdalom.
Kíváncsi lennék, hogy nektek mi okozta ?
Szia!
Én tettem fel a kérdést. Mint kiderült nekem semmi bajom, de nagyon elhúztam a problémám. Pontosan nekem is ott szokott fájni, néha nem is kell rengeteget ennem este, de volt, hogy sokat ettem és semmi bajom sem volt. A lényeg, hogy júniusban voltam kolonoszkópián, mert ehhez párosult véres széklet is. Ez először 2022 decemberben törént, aztán rá egy évre. Itt már halasztást nem tűrvén intéztem magamnak az imént említett vizsgálatot. Nem kellemes, de 20 perc az egész. Javasolom neked is, persze ezt majd orvos döntse el feltétlen szükséges-e!
Sziasztok!
Én is itt vagyok és azóta is a kis puklival élek, nem történt semmi.
Allergia teszten tej és tojás derült ki, ezen kívül semmi új.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!