Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Van itt olyan, aki nem nevetne...

Van itt olyan, aki nem nevetne ki és tényleg tudna kicsit segíteni, hogy elfogadjam vagy megértsem, hogy miért mondják rám mindig, hogy anorexiás vagyok?

Figyelt kérdés
2016. márc. 6. 21:34
 1/7 GodziLac válasza:
Nem vagyok szakértő, de szívesen elmondom a véleményemet anélkül, hogy kinevetnélek, de először is, látnom kellene rólad egy képet, amin látszik az alakod is valamennyire. Én úgy képzelem el az anorexiát, hogy valakinek már a rögeszméjévé vált az, hogy fogyjon.
2016. márc. 6. 21:37
 2/7 A kérdező kommentje:
Hát ehhez mondjuk hozzátartozik az is, hogy egy jó ideje depressziós vagyok. És sosem értem hogy miért mondják rám, hogy anorexiás vagyok. Az anorexiások vékonyak, én nem vagyok az.
2016. márc. 6. 21:40
 3/7 anonim ***** válasza:
Kövérnek látod magad és mondjuk 170 cm 40 kg-os vagy? Akkor anorexiás vagy. Az anorexiában szenvedők még csontsoványan is dagadtnak látják magukat.
2016. márc. 6. 22:01
 4/7 A kérdező kommentje:
158 cm vagyok és 37 kiló.. Szóval a példádat nézve nagyon nem vagyok vékony...
2016. márc. 6. 22:15
 5/7 GodziLac válasza:

Rossz hírem van, mert ez súlyosan kóros soványságnak számít bármilyen rendszerben nézve :(

Miért vagy depressziós, ha nem titok?

2016. márc. 6. 23:13
 6/7 Salx Narval ***** válasza:
Nézd nehéz ezt így megítélni, sokat számít a zsír-izom arány és a csontozat erőssége is. Látatlanban én is kevésnek tartom a 37kg-os testsúlyt. Minden esetre nem szép dolog az ismerőseidtől, hogy anorexiásnak neveznek még akkor sem, ha az lennél, sőt az még csúnyább lenne tőlük. Ha magad nem tudod megítélni és nem akarsz képet feltenni akkor kérdezd meg a szüleidet vagy egy barátodat. Én biztatnálak egy kis hízásra és természetesen a sportolásra is.
2016. márc. 7. 01:11
 7/7 anonim ***** válasza:

Attól, hogy sovány vagy, még nem vagy feltétlenül anorexiás. Az anorexia alapvetően nem egy fizikai, hanem mentális betegség. Egy testképzavarral párosuló evészavar.

Ha nyilvánvalóan sovány vagy, ennek ellenére te mégis túlsúlyosnak látod magad és ezért fogyókúrázol, éhezteted és túledzed magad, akkor anorexiás vagy.

Ha a 158/37 kilód mellett eszel normálisan és ez a súly esetleg más betegség( pl.depresszió) mellékhatása, akkor nem vagy anorexiás.

2016. márc. 7. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!