Agydaganat sugárkezelése idején szedhető-e valamilyen táplálékkiegészítő?
Az antioxidánsokat, gyógygombákat felejtsd el a kezelés alatt, mert nem csak az egészséges sejteket védik, hanem a "rossz" sejteket is, amit éppen a sugár/kemo elpusztítana. Nyers zöldségek/gyümölcsök mehetnek, gyümölcscentrifugával készített levek is mértékkel. Ne naponta egy litert igyon a beteg a kezelés alatt, mivel a gyümölcslevek is antioxidánsokat tartalmaznak, így csak mértékkel, napi egy-két decilitert. Pl ez egy nagyon jó recept:
"Az íze is kellemes, ráadásul igen figyelemre méltó a hatása.
Akkor is érdemes kipróbálnod, ha nincs daganatod, de állandóan fáradt, levert vagy, és több energiára van szükséged. Kétségtelenül csodálatos elixír.
Hozzávalók:
1 kg cékla
1 kg méz
3 narancs
50 dkg sárgarépa
3 alma
1 citrom
Elkészítés:
Mosd meg a hozzávalókat, vágd kis darabokra, majd a mézzel együtt tedd turmixgépbe.
Mixeld össze alaposan, majd öntsd zárható üvegbe és tartsd a hűtőben.
Használata:
Fogyassz el fél pohárral ebből a csodálatos természetes gyümölcsléből éhgyomorra minden reggel."
Köszönöm mindenki segítségét! Igen, én is ezen gondolkodtam egyébként, hogy ha antioxidáns nem nagyon mehet, akkor a zöldség, gyümölcslevek is "ártalmasak" lehetnek. De akkor 1-2 deci naponta nem gáz még.
Enni mit ehet legfőképp? Azt tudom, hogy a cukros dolgokat el kell kerülni. Valahol mintha azt olvastam volna, hogy fehérjében gazdag dolgokat kéne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!