Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Van köztetek olyan akinek a...

Tímea1225 kérdése:

Van köztetek olyan akinek a gyerekének, vagy ismerősének alopéciája van? Ha igen, hogy tudta ezt feldolgozni, hogyan tudták neki megmagyarázni, hogy soha nem lesz haja?

Figyelt kérdés
A kisfiam 2 éves elmúlt és alopécia totálisa van. Ez egy olyan ritka immun betegség, amikor a szervezet nem ismeri fel a saját szőrtüszőit és alig, hogy elkezd nőni a haja állandóan kihullik. Arra lettem volna kíváncsi (mivel nagyon ritka, kb. 12600 gyerekből 1 születik ezzel a betegséggel), hogy vannak e ezen az oldalan ilyen jellegű betegségben szenvedők és hogyan élték ezt meg. Ő ugyan még kicsi és nem tudja felfogni miért nincs haja, de a nyáron már nem egyszer előfordult, hogy csúfolták a gyerekek a játszótéren. De olyan is előfordult már, hogy a szülő megkérdezte, hogy tudtuk ilyen simára leborotválni a fejét, vagy egy másik alkalommal arra voltak kíváncsiak, hogy leukémiás e a gyerek.

2016. jan. 6. 20:48
 1/2 anonim válasza:
13 éves lány vagyok, 3 éves korom óta szintén alopeciában szenvedek. Rengeteg támadás ért, illetve ér is a mai napig, amiket nagyon nehéz feldolgoznom, ezért a szüleimmel pszichológus segítségét kértük. Szerencsére hasznomra is vált, sokkal könnyebben dolgozom fel a betegségemet. Gyakran vannak nehezebb időszakaim, mikor ingerültebb vagyok a kelleténél. Sosem szabad feladni a reményt, csodák léteznek. Mindenesetre a gyermeket biztosítani kell afelől, hogy a szülei így is nagyon szeretik őt, mellette állnak, ettől a problémától még ugyanúgy élhet teljes életet, a gondok meg fognak oldódni. Ez a dolog nyilván nem csak a gyereknek, hanem a szülőnek is nagyon nehéz, rengeteg erőt és kitartást kívánok!
2016. jún. 21. 13:03
 2/2 anonim válasza:
Szia! 15 éves lány vagyok. 11 évesen hullott ki teljesen a hajam. Nálam is teljes kivizsgálás történt de semmit sem találtak. Nem vagyok immun beteg sem. Az orvosok szerint lelki eregetű a ,,betegségem"(a szüleim válása után történt). Igazából ennyi idő alatt sem tudtam feldolgozni ami velem történ a folyamatos beszólokatásoknak köszönhetően.(csakhogy mondjak néhány példát: rákos, kopasz.....). Pszihologus nálam nem használt sőt csak rosszabbul éreztem magam.
2018. nov. 24. 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!