Mi lehet ez? Rühesség? Az egész család viszket, piros pöttyök jönnek elő rajtunk. Egyre rosszabb.
Méghogy nem viszket, iszonyatosan viszket az ágyi poloska csípése, és aki érzékeny rá, annak csúnya szúnyogcsípéshez hasonló dudorok is lesznek a testén.
Ha az egész család viszket, akkor lehet rüh, bolha és ágyi poloska is.
Ha rüh, akkor bőrgyógyász felismeri.
A rühesség nem jár kiütéssel, ami látható tünete van, az a vakarózástól lesz, mert sebesre marja magát az ember.
A viszkető kiütésekre és csípésekre is lehet recept nélkül kapható antihisztamint bevenni, hogy enyhítse a viszketést, de természetesen bőrgyógyászhoz érdemes menni.
Nem mindegy ugye, hogy tapintható-e a "kiütés", mekkorák, milyen mintát adnak (összefolynak-e), hólyagos-e, esetleg gennyes, milyen testrészen van. Kb egyszerre jött-e ki a családon, vagy 1-2 hetes eltolódással a családtagok közt.
Ha egyszerre jött ki mindenkin (napokon belül), kb. fél-egy centis, keményebb kis piros dudorok, amik viszketnek, és mindenkinek valahol máshol van egy-egy csoport ilyen, mondjuk apunak a combján, anyuknak a derekán, akkor biztosan valami rovar csípés.
Nézegess a google-n képeket, hátha felismered valahol.
Ágyi poloska csípések:
Sajnos volt már részem külföldön ágyipoloskák társaságában aludni, és egy tanyáról meg bolhákat sikerült hazaimportálni. Én érzékeny vagyok a szúnyogcsípésre is, nem volt meglepő, hogy mindkettő piszkosul viszketett.
Most sokan meg fognak kövezni, de nekem ezek úgy múlnak el a leggyorsabban, ha jól szétvakarom őket. Konkrétan kísérleteztem is vele, arróla a lábamról hamarabb elmúltak amit szétvakartam... utána rá ecet, citrom, majd sebfertőtlenítő (pl. betadine) és azután hámosító krém...
De a legjobb ha látja bőrgyógyász. Mondjuk mindenkin máshogy néznek ki ezek a csípések, lehet nem fogja tudni megállapítani.
Amit tehetsz: vagy hívj rovarirtót bolha és ágyipoloska gyanújával, vagy kipróbálhatod a boltban kapható szereket. Mi a lakást ilyen bolha elleni sprayvel fújtuk be alapos takarítás után, minden repedést le kellett spirccelni, és nem is volt több bolha. Az ágyipoloskánál állítólag nem érdemes házilag kísérletezni, hívj irtót, mert nagyon nehéz kiirtani.
Ha állatotok van, állatpatikában kapható Neostomosant vegyél, fel kell oldani, és rá lehet spriccelni az állatra, nem lesz tőle baja, a bolháknak viszont annyi.
Ez nagyon nagy kín, aminek nem látja az ember a végét, lelkileg meg is viseli, de ne add fel, biztosan ki fog derülni, hogy mi az és rendbe fogtok jönni!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!