Már most megkapom sok embertől, hogy ők ezt nem tennék a helyemben és ez később csak rosszabb lesz. Szerintetek jogosan mondják? (többi lent)
Hamarosan el fogok költözni itthonról munka miatt külföldre, 700-kmre kb. Édesanyámmal és nagyapámmal élek itthon. Apukám a munka miatt csak ritkán van itthon. Nagymamám is a közelünkben lakik. Testvérem már évekkel ezelőtt elköltözött, igaz csak 20kmre, mégis keveset jönnek haza. A nagyszüleimnek és anyukámnak én segítek nagyon sok dologban (el tudják látni magukat, amiben én segítek az inkább ügyek intézése minden tekintetben), szóval eléggé rám vannak utalva, de szerintem máshogy is meg tudnák oldani, csak így egyszerűbb hogy én csinálom. Persze már szinte itthon mindenkinek természetes ez (beleértve testvéremet is, aki éli nyugodt, önálló életét 20kmre) hogy én intézik sok mindent, de én nem érzem annak, inkább csak amíg itthon lakom, addig ez nyilvánvaló, de csak addig. Most ezt hallom, hogy xy emberek (nem családtagok) nem hagynák itt a helyemben őket és hogy én hogy csinálhatok ilyet. A családom úgy gondolja, hogy ez nekik rossz lesz, de mégis támogatnak, mert megértik a helyzetem. Nekem ez a külföldi munka az egyetlen lehetőségem, mert itt egyébként semmi nincs. Nem érezném jogosnak, hogy csak azért, mert én vagyok a legfiatalabb "gyerek" itthon, akkor már egyértelmű, hogy nekem kell itt maradnom és élni ezt a munkanélküli, kilátástalan életet, ami ugyan a szüleimnek, nagyszüleimnek kényelmes helyzet, de nekem csak tengődés és semmi reményem az önálló életre, vagy családalapításra. Skypon fogok tudni beszélni az itthoniakkal és azért úgyis sok dologban tudok segíteni majd, amiben tudok, segítek onnan is. Van párom, vele képzelem el a jövőt, ő is jönne velem külföldre, persze náluk sem rajongnak az ötletért, hasonló okokból, de ez már egy másik történet...
Szerintem természetes dolog, hogy egyszer minden gyerek elhagyja a szülői házat, persze vannak kivételek. Nem értem ezt miért nem lehet megérteni annak, aki emiatt rossz embernek tart, bár fogalma sincs az életemről.
Most akkor kinek van igaza? Ti mit tennétek a helyemben?
Köszönöm aki elolvasta és a válaszol. 25/L
Mindenki a saját életéért, és életviteléért felelős. A szülő is, miután felnőtt a gyereke, és a gyerek is, miután nem nevezheti gyereknek magát többé.
Így hát szerintem éld a saját életed. Nem vagy rossz ember ettől. A szüleidnek is inkább költözni kellene olyan helyre, ahol van munka, mint lebeszélni téged erről, vagy a környezetbe olyan dolgokat elhinteni, ami által te elitélendő helyzetbe kerülsz.
Menj a pároddal, éljétek az életeteket. Azonban ha rám hallgatsz, anyagilag nem kezded el őket kintről támogatni, mert átvált elvárásba, és sose lesz vége csak haraggal.
Menjél, ha van lehetőséged.
Ha 25 vagy, a szüleid nem lehetnek olyan idősek, hogy neked kelljen ügyeket intézni helyettük. Majd ők segítenek a nagyszüleidnek.
XY emberek véleményével soha ne törődjél!
Elég, ha ebben pároddal egyetértetek.
Családod reakciója normális, sajnos kicsit rád telepedtek, de azért helyén van még az értékrendjük, és tudják, hogy nem várhatják el Tőled, hogy életedet rájuk áldozzad.
36F
Ne foglalkozz semmilyen idegen ember velemenyevel! Egyik se ad neked havi 100ezret hogy itthon maradj, es intezd a csalad dolgait tehat nincs kozuk hozza!
Jol gondolkozol, ha van lehetoseged menj! Csaladodnak itt lesz a masik gyerek is, kiveheti a reszet O is a csaladi dolgokbol nyugodtan! Vagy megtanulnak onallosodni a rokonok!
Teljesen igazad van! Neked most kell boldogulnod, most kell megalapoznod a jövődet. Gondolom azért mész el ilyen messze, mert ott kaptál olyan munkalehetőséget, amilyet szeretnél.
Ha nem szorulnak ápolásra, csak kényelmes volt, hogy te intézkedsz, akkor ebben semmi rossz nincs!
Ezentúl pedig a testvéred is kiveheti a részét a segítésből!
Teljesen igazad van. Most van lehetősége lépni, tedd meg, 10 év múlva nem biztos hogy ismét lenne, és beleragadnál ebbe a munkanélküli tengődő helyzetbe.
Ahogy írtad, a családod ezt megérti, és mivel jót akarnak neked, nem tartanak vissza. Ők is tudják, hogy a jelen állapotban nincs jövőd. Amennyire tudod, kintről is támogasd őket, és beszéld meg a tesóddal, hogy ideje egy kicsit neki is besegíteni.
XY-ok véleményére soha nem szabad hallgatni. Egyrészt senki sem lát bele teljesen a másik életébe, így reálisan nem tud tanácsot adni, mégis milyen alapon tenné? Másrészt nagyon sok irigy ember van, akinek nincs lehetősége vagy bátorsága lépni, ezért inkább téged szólnak meg.
Mindenképpen menj, ez nem is kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!