Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Már most megkapom sok embertől...

Már most megkapom sok embertől, hogy ők ezt nem tennék a helyemben és ez később csak rosszabb lesz. Szerintetek jogosan mondják? (többi lent)

Figyelt kérdés

Hamarosan el fogok költözni itthonról munka miatt külföldre, 700-kmre kb. Édesanyámmal és nagyapámmal élek itthon. Apukám a munka miatt csak ritkán van itthon. Nagymamám is a közelünkben lakik. Testvérem már évekkel ezelőtt elköltözött, igaz csak 20kmre, mégis keveset jönnek haza. A nagyszüleimnek és anyukámnak én segítek nagyon sok dologban (el tudják látni magukat, amiben én segítek az inkább ügyek intézése minden tekintetben), szóval eléggé rám vannak utalva, de szerintem máshogy is meg tudnák oldani, csak így egyszerűbb hogy én csinálom. Persze már szinte itthon mindenkinek természetes ez (beleértve testvéremet is, aki éli nyugodt, önálló életét 20kmre) hogy én intézik sok mindent, de én nem érzem annak, inkább csak amíg itthon lakom, addig ez nyilvánvaló, de csak addig. Most ezt hallom, hogy xy emberek (nem családtagok) nem hagynák itt a helyemben őket és hogy én hogy csinálhatok ilyet. A családom úgy gondolja, hogy ez nekik rossz lesz, de mégis támogatnak, mert megértik a helyzetem. Nekem ez a külföldi munka az egyetlen lehetőségem, mert itt egyébként semmi nincs. Nem érezném jogosnak, hogy csak azért, mert én vagyok a legfiatalabb "gyerek" itthon, akkor már egyértelmű, hogy nekem kell itt maradnom és élni ezt a munkanélküli, kilátástalan életet, ami ugyan a szüleimnek, nagyszüleimnek kényelmes helyzet, de nekem csak tengődés és semmi reményem az önálló életre, vagy családalapításra. Skypon fogok tudni beszélni az itthoniakkal és azért úgyis sok dologban tudok segíteni majd, amiben tudok, segítek onnan is. Van párom, vele képzelem el a jövőt, ő is jönne velem külföldre, persze náluk sem rajongnak az ötletért, hasonló okokból, de ez már egy másik történet...

Szerintem természetes dolog, hogy egyszer minden gyerek elhagyja a szülői házat, persze vannak kivételek. Nem értem ezt miért nem lehet megérteni annak, aki emiatt rossz embernek tart, bár fogalma sincs az életemről.

Most akkor kinek van igaza? Ti mit tennétek a helyemben?

Köszönöm aki elolvasta és a válaszol. 25/L

2014. márc. 3. 12:13
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

La kell tojni idegenek véleményét, akik mint mondtad is baromira nem látnak bele az életedbe, sem máséba. Anyukádék nem maradnak magukra, ha segítség kell nekik még mindig ott lesz a környéken a tesód, aki tud ugrani, ha kell.

Te most ezt a lehetőséget találod életed lehetőségének és menni szeretnél, hát menjél. A családod támogat, mi kell még?

Ne idegenektől várj megértést és támogatást, mert ha így éled az életedet sosem leszel boldog!

2014. márc. 3. 15:39
 12/13 anonim ***** válasza:
Azzal foglalkozz, hogy a családod támogat és te is mennél. Innetől kezdve idegeneknek mi köze hozzá? Milyen hatással lesz az életükre? Nekik kell anyukádnak segíteni? Ők intézik majd az ügyes-bajos ügyeiket? Gondolom nem... Könnyű a pálya széléről más életébe úgy belepofázni, hogy utána az illető életére se pozitív se negatív hatással nem lesz a döntésed.
2014. márc. 3. 23:10
 13/13 anonim ***** válasza:

Teljesen igazad van, egészséges gondolkodásod van.

Sok sikert kívánok, és kitartást a nehezebb időkre!

2015. nov. 12. 16:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!