Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Szerintetek elég egy EKG és...

Szerintetek elég egy EKG és egy vérteszt a pánikbetegség diagnózisához?

Figyelt kérdés
Angliában élek, 3 hete jelentkeztek az első rohamok, nagyon megijedtem, azt hittem valami súlyos betegségem van. Elmentem az orvoshoz, 120 volt a pulzusom amikor megvizsgált először, azt mondta úgy hallja minden rendben van a szívemmel, de elrendelt egy EKG-t és egy vértesztet. Normális lett mindkettő, felírt béta-blokkolót, ami megszüntette 2 tünetemet, a gyors pulzust és a remegést. Viszont megvan még mindig a szédülés, homályos látás, hányinger, gyomorégés, kézzsibbadás, hátfájás, légszomj és ami a legrosszabb, a gyors kifáradás, akár 5-10 perc séta után is. Aludni sem tudok jól, arra altató tablettát írt fel. 3 hétre kiírt, többre nem tud azt mondta mert bajba kerülhet. Visszaküldött dolgozni a raktárba napi több mázsát emelgetni. Mit tehetek? Elegendő ennyi vizsgálat hogy megállapítsák, hogy a stressz váltotta ki ezeket a tüneteket?
2015. nov. 4. 12:38
 1/10 anonim ***** válasza:

A szívinfarktus és a súlyosabb szívproblémák és tüdőembólia kizárásához elegendőek ezek a vizsgálatok, amennyiben a az első vizsgálatot követően 6-8 órával később nem találtak eltérést az eredményeidben.

Érdemes lenne egy kardiológiai kivizsgálásra is elmenned.

2015. nov. 4. 12:44
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem tudom rávenni a háziorvosaimat, hogy komolyabban vegyenek. Látom már rajtuk, hogy nagyon idegesíti őket amikor megyek. Szerintem azt gondolják, hogy csak a táppénz van a fejemben, pedig most őszintén nem érdekel a pénz, csakis az egészségem. Elmondtam, hogy nyomást érzek a fejemben, hogy gyomorproblémáim vannak stb stb és semmi kivizsgálást nem rendeltek el. Még azt sem tudom, hogy van-e refluxom vagy sem, mert elvileg az is okozhat pánikrohamokat. Fogalmam nincs, hogyan vegyem rá őket arra, hogy kivizsgáltassanak, kezdjek el erőszakos lenni, követelelőző?
2015. nov. 4. 12:48
 3/10 anonim ***** válasza:

Ezekkel a vizsgálatokkal nem a pánikot állapítják meg, hanem kizárják azt, hogy a rosszulléteid nem testi eredetűek. Különben a pánikbetegség bármilyen másféle betegséget tud utánozni, anélkül hogy maga az adott szerv beteg lenne. Ezért csinálják ezeket a vizsgálatokat, nehogy szívet cseréljenek, feleslegesen. És hiába erőszakoskodnál, hogy még ezt is meg még azt is végezzék el, valamennyi negatív lenne. Fogadd el a pszichiáter szakvéleményét, és szedd be az orvosságot, amit felír, akármit is ír itt pár gyógyszer ellenes elvetemült gyk-s. Tudod, magam sem hittem el, hogy túl leszek rajta, és mégis így lett. Egy órát nem töltöttem betegszabadságon.

Egy gyógyult pánikbeteg.

2015. nov. 4. 13:12
 4/10 anonim ***** válasza:
Mindenképp szükseges egy neurológiai kivizsgálás, valamint endokrinológiai. Ez esetben szoktak MRI-t is csinálni. Ha gondolod, akkor kérj beutalót egy endokrinológushoz is, ha ott is kizárnak minden bajt, akkor egy természetgyógyászt keress fel. A pánikbetegség egy ugyanolyan betegség, mintha a szíveddel lenne a baj, vagy más szerveddel. Az okosak hisztinek hívják, a bölcsek pedig hormonszint csökkenésnek. Nem a te hibád. Sok sikert!
2015. nov. 4. 14:32
 5/10 anonim ***** válasza:
*kérj beutalót egy gasztroenterológushoz, elírtam.
2015. nov. 4. 14:34
 6/10 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy gyakran leintik, de ha ők élték volna át, lehet rosszabbul viselnék. Nem tudják, hogy egy pánikroham a poklokpokla. Hány olyan ember volt, aki azt hitte "csak" pánikrohamja van, és szívrohamban ment el, vagy agydaganatban.
2015. nov. 4. 14:38
 7/10 A kérdező kommentje:

Rendben, tehát akkor egyetértünk nagyjából abban, hogy még szükségesek lennének kivizsgálások. Neurológia, gasztroenterológia, endokrinológia, MRI.

A legnagyobb baj az, hogy nem tudom rávenni a háziorvosomat arra, hogy küldjön már el ezekre, mert bevették a fejükbe, hogy nekem a fejembe van a baj. El mertem szólni magam, hogy egy picit stresszesebb időszakom volt, és már elég is volt ez a diagnózishoz. Dehát uramisten, máskor is voltak már stresszes időszakaim és nem jöttek ezek a rémséges tünetek elő.

Keressek más háziorvost, vagy menjek el magánrendelőbe szerintetek? Az bele fog kerülni elég sok pénzbe.

2015. nov. 4. 16:16
 8/10 A kérdező kommentje:

4-es

Kértem a háziorvosomat, hogy küldjön el az endokrinológiára, hadd nézzék meg a kortizol szintemet meg még egyebet is, de azt mondta, hogy vérteszt alapján minden endokrinológiai probléma kizárható. Az mondta, hogy a pajzsmirigyet megnézték, rendben van. Rákérdeztem a mellékvesére, azt mondta, hogy a kálium és nátrium szintek rendben vannak, ez arra utal, hogy a vesémmel nincs baj. Ha mellékvese problémám lenne, akkor a vesém is rosszul működne.

Egy ilyen vértesztből ki lehet mutatni azt, hogy pld rákos sejtek vannak-e a szervezetemben?

2015. nov. 4. 16:22
 9/10 A kérdező kommentje:
6-os. Ebben igazad van. És sajnos be kell ismernem, hogy jómagam is így láttam amíg nem tapasztaltam meg a saját bőrömön, hogy milyen. Nem értettem, hogy nem tudnak uralkodni magukon, pozítivan gondolkodni és higgadtan megoldani a problémáikat. Hát így nem lehet. Mert nagyon szörnyű állapot.
2015. nov. 4. 16:34
 10/10 anonim ***** válasza:
Nézd, ez most annyira megnevetett, hogy egyes orvosok egy vérkép alapján mennyi mindent kizárnak. A pajzsmirigy problémák kizárásához ennyi nem elég, hypothyreózis is állhat a dologban, a méretét csakugyan nem tudják megállapítani egy vérképből. Mindegy. Bár kevés a valószínűsége, mégsem kizárt. A helyedben orvost válltanék, mivel ez felelőtlenség. És a vérképből nem lehetséges megállapítani a daganatos megbetegedést, illetve, ha már a többi szerv sem érintetlen, akkor nyilvánvaló. Ha pszichés ok is a bajod, akkor mi van? Az épp elég súlyos, pont mintha szívelégtelenségben szenvednél. Lehet mindenmögött a halálfélelem is áll. Mégegy mondatot hadd fűzzek a kedves házirorvosodhoz, ha valóban figyelmes lenne, és odafigyelt volna a neuropszichofarmakológia óráin az egyetemen, akkor tudná, hogy az érintett pácienst azzal nyugtatjuk meg (ha pánik beteg is), hogy kizárjuk kétségeinek az okát, azaz, beutal kivizsgálásra (ami voltaképpen alap).
2015. nov. 5. 00:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!