Brintellix gyógyszerrel kapcsolatban valakinek van már tapasztalata? Érezte hogy használ? Esetleg volt mellékhatása?
Szia!
Én holnaptól fogom szedni! Te mióta szeded? Illetve érzel valami változást?
Szia!
Én kb. hat napja szedem a Brintellixet depressziós és szorongásos állapotokra, de már most azt kell írjam, hogy nekem nagyon bevált!
Előtte Escitilt szedtem kb. fél évig, ami bár valamelyest csökkentette szorongást bennem, meg úgy elvoltam vele nagyjából, de mellette volt egy csomó mellékhatása is nálam (pl. szexuális diszfunkciók, nehezen pisiltem, volt egyszer egy enyhébb görcsrohamom is tőle pl.), melyek idővel enyhültek, de részben megmaradtak, ezért tértünk át a pszichiáteremmel a Bintellixre, ami állítólag most a legkorszerűbb antidepi.
Nem akartam elhinni, de már az első napon is sokkal jobban éreztem magam. Lehet, hogy placebo, de ez az Escitilnél nem volt, annak a hatására azért kellett várnom. Nagyon energikusnak éreztem magam, illetve olyan euforikus érzés is volt bennem tőle. Ráadásul semmi, de tényleg semmi mellékhatást nem tapasztaltam még, max. enyhe szédülés, zsibbadó érzés, de nagyon kicsit és kevés ideig. Nagyon jól érzem magam tőle. Mintha kitágult volna a világ, meg sokkal "fényesebb", világosabb lenne minden! Vagy valami ilyesmi. :D Már az Escitilnél is volt ilyen érzésem, de itt hatványozottan és határozottabban igaz, hogy olyan "normálisabbnak" érzem magam, mióta szedem. Tök jó, nekem tetszik. :)
Eddig csak pozitívumokat tudok róla mondani, de még csak rövid ideje szedem. A neten egy csomó angol nyelvű oldalon lehet találni infókat róla, én ezekről is tájékozódtam, néhol nagyon pozitívak, néhol elég vegyesek a tapasztalatok róla eddig a felhasználók körében, ha jól láttam. De hát ez ilyen, nem mindenkinek jó egyfajta gyógyszer. Emellett kíváncsi vagyok mások tapasztalataira is, úgyhogy szívesen olvasnék még hozzászólásokat. :)
Én tegnap kezdtem,de ma úgy veszem észre mintha hallucinálnék tőle.
Hány mg-sat szedsz?
Én csak 5mg-sat szedek naponta.
3-szor fordult elő (rövid időn belül)tegnap,de azóta sem.
De nagyon fura,ijesztő érzés volt :)
Az átmeneti hányingeren kívül a pozitív hatása is elmúlt :(
Szerintem majd emelni kellene.
Én 3-szor 0,5mg Frontint is szedek mellé.
Ez így igaz,de a Brintellix-nél és más pszichés gyógyszereknél is kialakul(hat) függőség.
Azokat sem teheted le egyik napról a másikra!
Mivel amúgy sem tudok mást tenni,szedem továbbra is a bogyót.Majd csak 3 után lesz alkalmam visszamenni a dokimhoz,hogy konzultáljunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!