Cukorbetegséget, ha kettes tipusú, akkor kezelhet önállóan háziorvos, vagy mindenképpen elküld diabetológiára?
Felírta a körzeti a mekformint, 2x1 500 mg
Diéta, plusz mozgás.
De most várom a részletes vérképemet is, gyűjtött vizelet is volt, meg mindenféle.
Reménykedem, hogy a kezelésem meg tud állni ennyiben, és nem lesz több vagy más gyógyszerre szükségem.
Ami még segíthet, az a halolaj kapszula és a CLA kapszula szedése. A CLA az a lenmag olaj 50%-át teszi ki.
Ezek az Omega-3 olajfélék javítják a szervezet sejtjeinek az inzulin érzékenységét, vagyis a kevesebb inzulin is kiváltja a sejtek inzulin felvételét és a felhasználást.
A másik ilyen dolog amit én kipróbáltam és használom, az a kókuszolaj vagy más néven kókusz zsír. Ez a nem hidrogénezett változatot jelenti. Abból 1 kg 1400,-Ft.
Amióta ezeket használom, azóta beállt a másfél órás vércukrom 5.4 - 6.6 közöttire.
A HbA1c értékem 6.1 szokott lenni az utóbbi időben.
A korábban elkezdődött szemészeti szövődményem is nagyon szépen javul, már szinte úgy tűnik, hogy majdnem elmúlt az a sötétebb folt, ami az elején még jelentkezett, legfeljebb a kontúrja látszik még ha nagyon megfigyelem speciális körülmények között. Amikor kezdődött ez az egész, az kb 2006 körül lehetett, mert akkor kezdett a lábam feje olyan furcsa érzéstelenné válni. Azóta ez is rendeződött már, miután 2008-ban kiderül ez a betegség és egyre inkább kezdtem figyelni rá és tanulgatni az összefüggéseket. Ezért tudok enyi dolgot róla, mert magamon tapasztalom, mi az ami segített.
Egyébként akkor megint kezdett minden rosszabbodni, amikor elhagytam a koleszterin csökkentő gyógyszert, a szemem is rohamosan rosszabbodott. Aztán elkezdtem dupla adagot felíratni és azóta megint radikális a javulás a szövődmények terén. Most minden nagyon jól alakul és egyre jobb lesz úgy tapasztalom.
A vércukor a mozgás és a koleszterin szint, szorosan összefüggnek és egymásra hatással vannak.
Na ezt itt elírtam.
Jav.:
Ezek az Omega-3 olajfélék javítják a szervezet sejtjeinek az inzulin érzékenységét, vagyis a kevesebb inzulin is kiváltja a sejtek !cukor! ̶ ̶i̶n̶z̶u̶l̶i̶n̶ ̶ felvételét és a felhasználását.
Viszont most néztem , pl a lidl fitt & well-ben szójával helyettesítik a lisztet. Ez nem mindenkinek jó.
Csak férjem megvette, és elolvastam mi van benne.
Még mindig a saját termék vezet:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!