Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Cukorbetegséget, ha kettes...

Cukorbetegséget, ha kettes tipusú, akkor kezelhet önállóan háziorvos, vagy mindenképpen elküld diabetológiára?

Figyelt kérdés
Voltam már inzulinos cukros terhesség alatt, és most megint 9-es cukrot mértem. Étkezés után 1 órával. Szerintetek elég lesz a diéta, vagy belenyúltam a kettes tipusú diabéteszbe, amit megjósolt a diabetológia anno?

2015. okt. 13. 15:11
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
Igen, azt tudom nagyjából, diétával vagy inzulinnal állítják be. Viszont a külsőleg beadott inzulin azonnal rendelkezésre áll, azért bontja le gyorsabban a cukrot, mint ahogy természetesen lemenne. Ezt a részét nem értettem mert csak a diétára gondoltam mint megoldásra. Az után viszont nem nagyon csökken le 7-re a cukor egy óra alatt, csak a beadott inzulin képes erre ilyen rövid idő alatt. :)
2015. okt. 21. 20:58
 22/32 A kérdező kommentje:
így van. ezért is a terheseket inzulinnal kezelik.
2015. okt. 21. 22:05
 23/32 anonim ***** válasza:
Értem és köszi ;)
2015. okt. 22. 02:38
 24/32 anonim ***** válasza:
..még jut eszembe, ha jól tudom, most Te nem használsz inzulint, ezért nálad a legkevesebb másfél órás mérés adna értékelhető eredményt, mert a szervezet segítség nélkül lassabban hozza létre a lebontás körülményeit.
2015. okt. 22. 03:43
 25/32 A kérdező kommentje:

Felírta a körzeti a mekformint, 2x1 500 mg

Diéta, plusz mozgás.

De most várom a részletes vérképemet is, gyűjtött vizelet is volt, meg mindenféle.

Reménykedem, hogy a kezelésem meg tud állni ennyiben, és nem lesz több vagy más gyógyszerre szükségem.

2015. okt. 22. 17:17
 26/32 anonim ***** válasza:

Ami még segíthet, az a halolaj kapszula és a CLA kapszula szedése. A CLA az a lenmag olaj 50%-át teszi ki.

[link]

Ezek az Omega-3 olajfélék javítják a szervezet sejtjeinek az inzulin érzékenységét, vagyis a kevesebb inzulin is kiváltja a sejtek inzulin felvételét és a felhasználást.

A másik ilyen dolog amit én kipróbáltam és használom, az a kókuszolaj vagy más néven kókusz zsír. Ez a nem hidrogénezett változatot jelenti. Abból 1 kg 1400,-Ft.

Amióta ezeket használom, azóta beállt a másfél órás vércukrom 5.4 - 6.6 közöttire.

A HbA1c értékem 6.1 szokott lenni az utóbbi időben.

A korábban elkezdődött szemészeti szövődményem is nagyon szépen javul, már szinte úgy tűnik, hogy majdnem elmúlt az a sötétebb folt, ami az elején még jelentkezett, legfeljebb a kontúrja látszik még ha nagyon megfigyelem speciális körülmények között. Amikor kezdődött ez az egész, az kb 2006 körül lehetett, mert akkor kezdett a lábam feje olyan furcsa érzéstelenné válni. Azóta ez is rendeződött már, miután 2008-ban kiderül ez a betegség és egyre inkább kezdtem figyelni rá és tanulgatni az összefüggéseket. Ezért tudok enyi dolgot róla, mert magamon tapasztalom, mi az ami segített.

Egyébként akkor megint kezdett minden rosszabbodni, amikor elhagytam a koleszterin csökkentő gyógyszert, a szemem is rohamosan rosszabbodott. Aztán elkezdtem dupla adagot felíratni és azóta megint radikális a javulás a szövődmények terén. Most minden nagyon jól alakul és egyre jobb lesz úgy tapasztalom.

A vércukor a mozgás és a koleszterin szint, szorosan összefüggnek és egymásra hatással vannak.

2015. okt. 22. 21:05
 27/32 anonim ***** válasza:

Na ezt itt elírtam.

Jav.:

Ezek az Omega-3 olajfélék javítják a szervezet sejtjeinek az inzulin érzékenységét, vagyis a kevesebb inzulin is kiváltja a sejtek !cukor! ̶ ̶i̶n̶z̶u̶l̶i̶n̶ ̶ felvételét és a felhasználását.

2015. okt. 23. 01:46
 28/32 A kérdező kommentje:
Én évek óta a saját kenyeremet eszem, amibe teszek lenmagot, és zabpelyhet is.Rozs, meg grehem,és tönköly liszt is van benne. Legalább 2 értékkel kevesebb utána a cukrom, mint ha sima fehér bolti kenyeret ennék.
2015. okt. 23. 10:07
 29/32 anonim ***** válasza:
Az így van! Viszont ha a liszt egy részét is len mag őrleménnyel helyettesíted, akkor még kedvezőbb lesz a hatása. Nálunk a piacon lehet venni úgynevezett "csökkentett szénhidrát tartalmú kenyeret". Abban 10% a szénhidrát tartalom, a többi ilyen dolgokból áll amiről itt beszélünk. Az is kiváló, habár csak kevés rozs liszt van benne a lenmagon és az egyéb magokon kívül. Fehér lisztet viszont nem is látott. :)
2015. okt. 23. 22:49
 30/32 A kérdező kommentje:

Viszont most néztem , pl a lidl fitt & well-ben szójával helyettesítik a lisztet. Ez nem mindenkinek jó.

Csak férjem megvette, és elolvastam mi van benne.

Még mindig a saját termék vezet:)

2015. okt. 23. 23:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!