Cukorbetegséget, ha kettes tipusú, akkor kezelhet önállóan háziorvos, vagy mindenképpen elküld diabetológiára?
hát azt sehogy nem tudod elérni :D
csak azt lehet elérni, hogy ne menjen nagyon magasra:D
Igen értem, de azt nem tudom amit korábban írtál, hogyan lehet "áldott állapotban elérni". Ahhoz nagyon egészséges és azonnal, gyorsan reagáló inzulin rendszerre van szükség, hogy egy árán belül annyira levigye, de akkor leginkább a szénhidrát bevitel jelentős csökkentésével oldható meg, mint írtad, is, hogy szalonnát ettél szalonnával, ami meginnt csak nem a legkedvezőbb, mert az ilyen durván sok koleszterin is okozhat komoly problémákat. inkább a bőségesebb fehérje bevitel lehet a megoldás ilyenkor, mert abból épül az izom és nem jellemező rá a szénhidrát tartalom sem.
(Ezt csak azért írom, mert említetted korábban, de ez egy egészen külön tárgyalandó, egészen más témakör, mert a gyermekáldás egy egészen más állapotot jelent amire egészen már paramétereket adnak meg, amit a fejlődő új élet egészségének védelme érdekében kell betartani.)
.
"1 órás cukrot a terheseknél nagyon nézik, a baba miatt. mert a baba külön inzulinon van, és a méhlepény is dolgozik ezerrel. szóval az más tészta. ott nem mehet 7 fölé egy órával sem a kajálás után."
Esetleg a külön vér körben kell 7 alatt lennie? persze azt házilag nem is lehet ellenőrizi. A mama vérében meg egy óra után lesz a legmagasabb a cukor szint, mert a lebontáshoz elvileg több idő kell.
-
Mutatok egy szakcikkben megadott, szempontokat taglaló oldalt, ami általánosan igaz.
Idézem:
"Az Amerikai Diabetes Társaság (ADA) 1998-ban adott ki egy ajánlást arra vonatkozólag, hogy a vércukorszint mely határok közt normális, illetve, mikor mondható ki a cukorbetegség.
Ezek szerint a normális éhgyomri vércukor szint kevesebb, mint 6,1 mmol/l. Ha ez az érték 6,1 mmol/l -7,0 mmol/l közé esik, még nem cukorbeteg az egyén, de emelkedett éhgyomri vércukor állapítható meg nála (IFG). Ez már emelkedett rizikót jelent a később kialakuló valódi cukorbetegségre és a később kialakuló szövődményekre nézve is.
Ha az éhgyomri vércukorszint 7,0 mmol/l-nél magasabb, felmerül a cukorbetegség diagnózisa, ezt azonban egy másik alkalommal történő éhgyomri vércukorméréssel meg kell erősíteni.
A megerősítő vizsgálatok közé tartozik pl. a cukorterheléses vizsgálat. Ilyenkor, felnőttnél 75 gr, gyermekeknél 1,75 gr x tskg szőlőcukoroldattal itatják meg a pacienst. Megmérik a vércukorszintet kiinduláskor, és 2 órával a szőlőcukor elfogyasztása után.
A cukorterheléses vizsgálat.
-- Normális az eredmény, ha a 2 órás vércukorszint nem haladja meg a 7,8 mmol/l-es értéket.
-- Csökkent cukortűrő képességről (IGT) beszélünk, ha a 2 órás érték 7,8 mmol/l-11,1 mmol/l között van. Ekkor már - hasonlóan az IFG-hez - fokozott a beteg rizikója a valódi cukorbetegség kialakulására.
-- Ha a 2 órás érték 11,1 mmol/l felett van a cukorbetegség valószínű.
Részletek: [link] "
Terhesség alatt napi 6x kellett étkeznem.
Napi össz 175 g szénhidrátot ehettem.
Ez volt a nagyon durva.
Természetesen nem szalonnán éltem, csak amikor eldurrant az agyam :D
Többnyire rengeteg párolt zöldség, csirkével, hallal, rengeteg friss saláta, natur joghurtöntettel, ilyesmike éltem.
És mivel baromi szigorúan betartottam a napi 175g szénhidrátbevitelt, plusz adagoltam az inzulint, így szinte SOHA nem ment 7 fölé a cukrom.
Hát így lehet ezt megcsinálni.
Na meg fogytam 10-11 kilót is.
Mondanom sem kell, ezt még egyszer asszem nem tudnám végigcsinálni. Illetve ha terhes lennék, akkor a magzatért igen. De csak a bébiért.
Kegyetlen volt nagyon,és egy nyamvadt cukros fánkot sem kívánhattam meg. Azt csak a terhesek tudják milyen kívánósnak lenni. Jahh, meg a terhesség végén még befektettek kórházba is. Szörnyű volt ott kibekkelni a végét.
A cikkel kapcsolatban pedig:
Teljesen jól írja az értékeket.
Ha 7,8 felett van, akkor csak diétára fognak, és ha már az sem segít,akkor jön az inzulin, különben éhenhalnánk :D
De ezek az értékek a terheléses vércukorra vonatkoznak, és nem a terhesség alatt elfogadható szintre.
Terhesség alatt nem lehet 11 a vércukrod.
Nekem 10 hetesen már 9 volt, utána diétával tudtam a 7-es értéket tartani, és azt hiszem a 20. héttől szúrtam magam, plusz a leírt diéta.
Segítettem?
Igen, köszönöm. Azt hiszem nálad a külön inzulin vitte le olyan gyorsan, mert önmagától nem szokott ennyire lemenni egy óra alatt.
Illetve még attól függ, hogy mikor adtad be az inzulin adagot az étkezéshez képest, gondolom közvetlenül utána. Arra nem kellett várni amíg megtermelődik. Így tényleg már érthető.
A terhességi cukorbetegséget csak inzulinnal kezelik.
Ott nincs gyógyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!