Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Rettegek a cukorbetegsegtol....

Rettegek a cukorbetegsegtol. Van okom felni?

Figyelt kérdés
Ma a tvben láttam valamit a cukorbetesegrol... Eleg hipochonder vagyok igy rogton megijedtem... 2014 márciusában voltam vérvételen akkor semmi baj nem volt a vercukrommal. Kellene felnem?... A csaladomban az anyai ágon a nagymamám cukorbeteg volt...

2015. szept. 28. 21:25
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

"A kérdező kommentje:

Az ha minden nap eszem egy/ket szelet csokoládét es cukros uditoket iszom, nagy veszély?"

Amíg nem állapítják meg valakiről a cukorbetegséget, addig ehet normálisan cukros dolgokat is, de ha túlzásba viszed és cukrosat eszel cukrossal, az hosszú távon bajt okozhat. Ez kezdődik az elhízással. Attól kezd meginogni a sejtek inzulin érzékenysége, vagyis egyre több inzulint kell termelnie a hasnyálmirigynek ami egy idő után kimerül. Na ott már cukorbetegségről lehet beszéli. nekem is mondták még évtizedekkel korábban de nem vettem komolyan és faltam mindig a cukrosat és ittam a cukros üdítőket is és sokáig nem is volt ezzel baj, csak amikor ebéd helyett is cukrot és csokit ettem mert a stresszt így tudtam jobban kezelni magamban. Viszont ezzel fizettem érte, hogy tönkre tette a szervezetem cukor feldolgozását.

2015. szept. 30. 05:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!