Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Rettegek a cukorbetegsegtol....

Rettegek a cukorbetegsegtol. Van okom felni?

Figyelt kérdés
Ma a tvben láttam valamit a cukorbetesegrol... Eleg hipochonder vagyok igy rogton megijedtem... 2014 márciusában voltam vérvételen akkor semmi baj nem volt a vercukrommal. Kellene felnem?... A csaladomban az anyai ágon a nagymamám cukorbeteg volt...

2015. szept. 28. 21:25
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Az égadta egyvilágon semmi. Nem ragályos.
2015. szept. 28. 21:29
 2/21 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy?
2015. szept. 28. 21:32
 3/21 A kérdező kommentje:
14:(
2015. szept. 28. 21:34
 4/21 A kérdező kommentje:
Rettegek><
2015. szept. 28. 21:38
 5/21 anonim ***** válasza:
Ha ennyire félsz a cukorbetegségtől kérd meg a szülőket hogy vegyenek vércukormérő készüléket és ellenőrizd rendszeresen. A szüleid is ellenőrizhetik a sajátjukat.
2015. szept. 28. 21:40
 6/21 A kérdező kommentje:
Mennyibe kerul?><
2015. szept. 28. 21:41
 7/21 anonim ***** válasza:

Ennyire pisist...

Mennyibe kerül?

Megkeresed a neten..

Ugye max 12-14 vagy?

2015. szept. 28. 21:44
 8/21 anonim ***** válasza:
2015. szept. 28. 21:45
 9/21 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszt:)

Mondjuk a családom nincs olyan helyzetben hogy kiadjunk Ennyit ><

Elnezest kerek hogy megkerdeztem itt. Vegul is ez csak egy oldal ahol kérdéseket tehetek fel... Ki gondolta volna hogy meg is teszem. Nezd el nekem tudatlansagom.

2015. szept. 28. 21:49
 10/21 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy nem ragályos. Úgy tudom részben örökölhető és ez nem függ életkortól sem. Szerintem Neked egyelőre nincs semmi okod, aggodalomra, ha az lennél, akkor az már kimerült volna, cukorbeteggé meg nem egyik napról a másikra válik valaki, hanem hosszú–hosszú évek folyamán. De ha ennyire félsz ettől, próbáld meg kerülni a cukor fogyasztását, főleg nyers cukor (pl. kristálycukor) és nagyon cukros édességek formájában. A szervezeted cukorszükségletét meg fedezheted pl. gyümölcsök fogyasztásával (de nem csak banán), a gyümölcscukor (fruktóz) kevésbé ártalmas. Szóval sok gyümi, kevés csoki és akkor azzal csökkentheted a cukorbetegség kialakulásának esélyét! :-) Értem?
2015. szept. 28. 22:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!