Szklerózis multiplex et ellehet kapni valahogyan?
Hallod
Te világból kirekesztett söpredék takarodj mar anyadhoz mit hogy engem követsz te csicska g*ci honnan tudhatnam . Nyomorék!
de elkaphatod interneten keresztül is. Én SM beteg vagyok küldöm neked ajándékba ;)
Viccen kívűl nem fertőző, örökölni lehet. Injekciók/vírusok=műtétek hatására előjöhet azokban akik hajlamosak rá..
Előző hozzászólóval egyetértve magam is SM betegként írom, hogy nem lehet "elkapni embertől" vagy interneten át. Nem tudom én hogy kaphattam el. Feltételezéseim vannak. Egy diagnosztizálás előtti keszhelyi nyaralás - 1 napig bennem volt egy kullancs amit nem vettem észre és orvoshoz se mentem vele. Másik ötlet: felnőttkori bárányhimlő alatti lázat követően vették észre a tüneteket és azonosították a betegséget.
A családomban 3 SM betegről tudok, NEM közvetlen egyenesági rokonok (olyan, mint nagybátyám vagy ... másik nagybátyámhoz beházasodott asszony húgai egyikének a fia) szóval bonyolult és mindezek ellenére nem örökletes kórnak tartom.
Kell a hajlam (ez talán örökölhető és nem elkapható) bár ebben nem hiszek és kellenek nagy lázak, lázas állapotok, amikor sok fehérvérsejt jut a vérbe amik könnyen átjutnak a vér-agy-gáton E-vitamin hiányos állapotban). És más is lehet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!