Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Miért nem akar ürülni a...

Miért nem akar ürülni a székletem?

Figyelt kérdés
Normálisan táplálkozom, rostokban gazdag ételeket, elég folyadékot, sportolok is rengeteget, ennek ellenére nem megy az ürítés. Nem szárad ki a székletem, nedves, megfelelő, de nem akar kijönni, csak dagadok folyton. Az elfogyasztott mennyiséghez képest szinte alig székelek, de az normális állagú (naponta lgfeljebb 1x van székletem, az is csak reggel). Pár nap alatt annyira belémdagad, hogy meg kell igyak egy hashajtó teát mert addigra már alig tudok mozogni a kellemetlen érzés miatt s az kipucol rendesen - őrült mennyiség szabadul fel, több ütemben. Miért történik mindez???
2015. aug. 22. 11:41
 1/7 anonim ***** válasza:
Az a lehető legrosszabb amit tehetsz. A hashajtóra könnyen rászoktatod a szervezeted vagy már rá is szokott. Valami más módot keress.
2015. aug. 22. 11:47
 2/7 anonim ***** válasza:
A napi 1 az teljesen normális kakilási ritmus.
2015. aug. 22. 11:49
 3/7 A kérdező kommentje:

Igen. Normális lenne, ha kijönne aminek ki kell. De érzem azt, hogy mennyi kellene.

Korábban szinte már betegesen gyors volt az emésztésem, napi 3-4 alkalommal ürítettem...

2015. aug. 22. 12:08
 4/7 anonim ***** válasza:
És annak az okát keresed, hogy akkor miért volt más? Semmi okot nem tudtál eddig fülön csípni? engem is érdekel.:)
2015. aug. 22. 12:15
 5/7 anonim ***** válasza:

Azért történik, mert mindig ezen agyalsz és már hashajtót is beveszel! A szervezeted rászokott a gyógyszerre! Teljesen felborítottad a bioritmusodat!

Teljesen normális, ha naponta 1x mész vécére! Van aki még ennyiszer sem! Én pl ha elutazok valahová 5 napig nem tudok kimenni, mert ilyen beállítottságú vagyok. Mégsem érzek olyanokat amiket te beképzelsz!

Kicsit, pár hétig hanyagold a hashajtót, és tereld el a figyelmedet a sz@rásról és fogadjunk, hogy 1 hónap múlva már nem fogsz ilyeneken agyalni!

2015. aug. 22. 12:15
 6/7 A kérdező kommentje:
A mályvatea a természet adománya, nem laxatív hashajtó (mint pl a Dulcolax, Guttalax, s társai), tehát ebből kifolyólag kétlem, hogy hozzászokhattam volna. Hetente 1x szoktam inni, amikor már nagyon szükséges, és még van 7-8 filterem életem első dobozából...
2015. aug. 22. 12:26
 7/7 szamo77db ***** válasza:
Múlt héten olvastam egy cikket a székelésről. Azt írták, minden ember más, ilyen tekintetben is. A minimumot heti 3 székelésben határozták meg. Azaz, hogy eddig még nem kell gyógyszerhez folyamodni. Persze jobb, ha gyakoribb. A legjobb a napi egy alkalom. Azt, hogy a problémád mitől lehet, nem tudom megmondani. Az megnyugtató, hogy a hashajtó tea használ, mert így rendben tudod tartani.
2015. aug. 22. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!