Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Burn out syndroma. (kiégés)...

Burn out syndroma. (kiégés) előnye hátránya?

Figyelt kérdés
A testi, lelki illetve szellemi kiégés pro és contra oldala érdekelne. Ezt választottam nyelvvizsgatémának, és így mindkét oldalt ismertetnem kéne, de nehézséget okoz egy betegség előnyeiről beszélni... van már pár érvem, de túl erőltetettnek tartom őket...

2015. aug. 12. 21:17
 1/4 anonim ***** válasza:

Előnye?

Maximum annyi, hogy az ember átértékeli a saját életét, és változtatásokat tesz. Ez tagadhatatlan előnye, amúgy pedig kikészül az illető idegileg.

2015. aug. 12. 21:24
 2/4 A kérdező kommentje:

olyan érveim vannak, hogy:

- megismeri az ember a határait

- ha időben észreveszik, akkor a nagyobb betegségeket meg lehet előzni

- gyógyulás után, szellemi megújulás, és életmód váltás várható

- a munkáltatók is rájönnek, hogy emberek vagyunk, és a mi erőnk és energiánk is véges, így talán jobban megbecsülik a munkaerőt

- a környezetünkben élők jobban odafigyelnek, hogy elkerüljék ha az ismerősei között diagnosztizált beteg van

de ezek túl erőltetett érvek szerintem.. alapvetően nem jó ha beteg az ember, hiába jobb utána..

2015. aug. 12. 21:28
 3/4 anonim ***** válasza:

Bennem is volt kiégés.

Lediplomáztam, átvettem a diplomámat, ekkor kifogyott az agyam, kiüresedett. Kicsit más talán.

Idén viszont szintén rámtört, de most, hogy van határidőm a munkában, illetve megint foglalkoztam azzal, amit szeretetk csinálni hobbiként, segített visszatérni.

2015. aug. 24. 15:26
 4/4 anonim ***** válasza:

Némelyik tényleg erőltetett.

"megismeri az ember a határait"

Kösz... így inkább ne.

"ha időben észreveszik, akkor a nagyobb betegségeket meg lehet előzni"

Ha meg nem égett volna ki az illető, közel se lenne annyi baja.

"a munkáltatók is rájönnek, hogy emberek vagyunk, és a mi erőnk és energiánk is véges, így talán jobban megbecsülik a munkaerőt"

Legfeljebb arra jönnek rá, mennyi időközönként érdemes cserélni - tapasztalat (de leginkább arra se)

2015. aug. 24. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!