Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ha véres a széklet ez mit...

Ha véres a széklet ez mit jelenthet?

Figyelt kérdés
5 hónapja született meg a lányom,előtte nem volt ilyen problémám. Kb a serdülőkorban fordult elő akkor sok tejet ittam és amikor pár napig nem ittam tejet, akkor ez el is múlt. Szeretem, de mostanában inkább csak kávéhoz iszom max 2 kávé a napi adagom és nem olyan hű de sok tejjel. Erre is gondoltam meg a szülés után kijött egyből elég nagy aranyerem, azóta egyszer volt, de most nem tapasztalom. A végbélnyílásnál kissé fájdalmasan jön ki a nagy dolog csípős érzés..Másnak is volt ilyen problémája szülés után vagy ez inkább kóros betegség lehet? Nem vérzik nagyon, de a wc papíron látom,viszont 1-szer v. kétszer láttam a wc kagylóban is...Nincs időm orvsohoz járkálni...Milyen praktikákat javasoltok és ti, hogyan bírkoztatok meg ezzel a kérdéssel? Előre is köszönöm a válaszokat negatív és gúnyos kommentek kíméljenek...
2015. aug. 12. 10:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Aranyér v végbél repedés.

Ha friss a vér.

Ilyenkor vsz elég vmi kúp v kenőcs.

Ha nem friss, hanem alvadt, sötét színű, akkor a belekből jön és az nem játék, időt kell szakítani az orvoshoz menetelre.

2015. aug. 12. 10:05
 2/12 anonim ***** válasza:
Ha friss, piros vér: aranyér. Ha belső, beljebb van, nem látod. (nem szoktak ezen gúnyolódni) Nem hiszem, hogy az a minimális tej bármiben is ártana, sok tej nyilván nem jó, semmiből nem jó a mértéktelen. Valószínű a régi baj is az arnyértől volt.
2015. aug. 12. 10:07
 3/12 anonim ***** válasza:

Amennyiben a vér friss, piros színű, ráadásul székelés után jelentkezik és inkább kis mennyiségben, úgy végbél berepedésre ill. aranyeres vérzésre gondolok. (Lehet ám belső aranyér is, azt kívül nem érzed, de székeléskor fájdalmas lehet és vérezhet.) Szerintem ez étrendtől közvetlenül nem függ, (a tejre gondolok). Viszont ha rostosabban étkezel, bő folyadékot fogyasztasz és mozogsz kicsit, úgy lágyabb lesz a széklet és kevésbé erőlteti meg a végbelet. Vehetsz rá erre való krémet, illetve végbélkúpot vény nélkül is, az jó belső aranyérre is. Amennyiben nem múlik, vagy erőteljesebb vérzés jelentkezik,akkor ha van idő,ha nem, mindenképp orvoshoz kell fordulni, mert vastagbél/végbéldaganat, polip jelzője is lehet és kivizsgálandó a dolog. Még egy jó tanács: székletürítés után ha nem is tudod megmosni,de nedves kendővel töröld maradéktalanul ki a fenekedet, és a papírral csak a nagyját, mert az jobban irritálja a bőrt,vagy esetleges repedést/ aranyeret.

Jobbulást!

2015. aug. 12. 10:10
 4/12 anonim ***** válasza:
Emészthetetlen dolgok , kristály cukor , fehér liszt sok fehérje kimeríti a szervezetet . Élő nyers növényeket , enzim dús rostos gyümölcsök bőséges víz ivás segítenek . Paradicsomok , dinnyefélék , barna kenyér , nádcukor , méz hamar felszívódnak . Krém tabletta hatástalan a lényegen nem változtat .
2015. aug. 12. 10:22
 5/12 A kérdező kommentje:
Nagyon rendesek vagytok köszönöm a válaszokat. Valószínűleg már nem tesz jót ha úgy táplálkozom,mint szülés előtt kicsit változtatok az életmódon és jobb lesz remélem egyébként igen "friss"nek tűnik akkor lehet mégiscsak aranyér ami nem látszik...
2015. aug. 12. 10:30
 6/12 anonim ***** válasza:
Ha a táplálkozás ennyire befolyásolja és nem teljesen friss a vér (aranyér), akkor lehet,hogy valamilyen gyulladásos bélbetegséged van (Crohn, colitis). A helyedben gasztroenterológushoz fordulnák. Ezek autoimmun betegségek és a "nincs időm orvoshoz járkálni" felfogás, illetve a hülye praktikák keresése elég rossz döntés részedről. Nem bántani akarlak, ugyanezt csináltam én is, majdnem belehaltam. Én Crohn beteg vagyok, de neked lehet,hogy semmi hasonló bajod nincs, csak ez jutott eszembe ezekről a tünetekről.
2015. aug. 12. 10:47
 7/12 anonim ***** válasza:

*fordulnék

bocs, muszáj javítanom magam, kiégeti a retinám :)

2015. aug. 12. 10:48
 8/12 A kérdező kommentje:
értem köszönöm a hozzászólásodat, de remélem azért Te már sokkal jobban vagy. az a gond,h se anyám se apám a férjem meg nem képes megoldani,h vigyázzon egy napot a gyerekre és elmenjek dolgozni..anyós i "dolgozok" és akkor kire bízzam az 5 hónapos csecsemőt a sok göthög közé nem akarom bevinni...ilyen dadákra meg nincs pénzem....annyira elegem van...
2015. aug. 12. 11:04
 9/12 A kérdező kommentje:
dolgozni helyett orvoshoz nem tudom miért írtam ezt:)))
2015. aug. 12. 11:04
 10/12 A kérdező kommentje:
de midn1 köszönöm a hozzászólásokat dolgozom az ügyön remélem "elúmlik" ez a dolog.
2015. aug. 12. 11:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!