Merckformin 750 mg xr tablettától lehetnek a lenti
tüneteim?
Figyelt kérdés
Hónapok óta szedem a tablettát, reggel és este 1-1 szemet. Az orvosom semmilyen információt nem adott arról, hogy milyen ételeket fogyaszthatok mellette. Amíg dolgoztam, igyekeztem könnyű ételeket rendelni. Reggelire müzlit eszem tejeskávéban. Ahogy megettem a reggelit, hasmenésem van, emésztetlen ételdarabokkal. 1 hónapja egyik nap elkezdett fájni, égni a gyomrom, másnap diszkomfort érzésem volt, majd nehéz gyomor és kétszeri hányás. 1 hete nyaralás alatt megismétlődött. A hasmenés emellett van, hogy már reggeli előtt is jelentkezik. GYakran ég, fáj a gyomrom. Amikor erősebb a panaszom, van, hogy kihagyom a tablettát. Most megint elutazok egy hétre balatonra és úgy gondoltam, hogy abbahagyom erre az időre a szedését, mert félek, hogy megismétlődik. Lehetnek a gyógyszer mellékhatásai a leírtak ? Egyik napról a másikra abbahagyhatom a szedést ? Sajnos az orvosom nemigen válaszol, a következő látogatás augusztus közepén esedékes.
2015. júl. 28. 19:56
1/4 gömbicica válasza:
laza egy orvosod lehet. :-(
én biztos nem várnék ennyit.
minden betegség gyógyszerhegyek léteznek. eszébe juthatott volna másikat irni((((
a gyógyszerek papirján fel szokták tüntetni ha valami tilos.
pikk-pakk ilyen gyógyszert nem lehet abbahagyni.
főleg, ha esetleg régi a cukorbetegség, vagy nagyon magasak az értékek.
esetleg nézd meg a papirját, hogy gyógyszerkölcsönhatásokat nem-e jelöl?
2015. júl. 28. 20:09
2/4 gömbicica válasza:
nem tudom cukorbeteg milyen étrendet követhet, de nem lehet, hogy a tejeskávé hajtott meg?
próbálj meg másfajta tejet.
aztán tovább megyek.
nem történtek Veled nemszeretem dolgok mostanában? mit nem tudsz megemészteni???? -a gyomorfájás, égés lelki sikon ilyesmit jelezhet!-
aztán még hogy hánytál is (((( ez igy már sok(
nem hinném, hogy hasznos lenne abbahagyni a gyógyszer egy hétre.
mennyire volt magas a cukrod mikor felirták? korod?
2015. júl. 28. 20:12
3/4 A kérdező kommentje:
Inzulinrezisztenciára szedem a gyógyszert. Először meforallal kezdtünk, arról váltottunk merckformin xr-re. Először akkor lettem rosszul - szintén nyaraláskor - amikor a meforalt egy szem szőlővel vettem be, mert fogalmam sem volt arról, hogy nem szabad. Volt, hogy teát ittam reggel, de volt, hogy akkor is volt hasmenésem. A neten olvastam, hogy valaki tejjel veszi be a gyógyszert. Teljesen meg vagyok kavarodva. Amióta hánytam, nem voltam még a dokinál. Egyébként jónak mondott az orvosom, de szokás szerint mindent ki kell húzni belőle és még úgy sem túl informatív.Szedek más gyógyszert is - antidepresszáns - de ezt tudja az orvos és elvileg nem probléma.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!